Το δυνατό brand «Ελλάδα» φαίνεται ότι θα κερδίσει για άλλη μια χρονιά.

Από την στιγμή που η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε πώς από τις 19 Ιουλίου και μετά όσοι πλήρως εμβολιασμένοι επιστρέφουν στη Βρετανία από τις «πορτοκαλί» χώρες (όπως Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία κλπ) δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, οι κρατήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς… εκτοξεύτηκαν!

Aπό τις 19 Ιουλίου, «Ημέρα Ελευθερίας» για τους Βρετανούς με τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον να έχει προαναγγείλει την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων κατά της νόσου Covid, οι Βρετανοί θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε «πορτοκαλί» χώρες χωρίς να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή στη χώρα τους.

Το νέο μέτρο ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς – όσους δηλαδή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού – ή για όσους είναι κάτω των 18 ετών. Προτού όμως επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να κάνουν τεστ Covid και να υποβληθούν σε μοριακό τεστ Covid την ημέρα που φθάνουν στη χώρα τους.

Χθες ο ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε ότι το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους επιστρέφουν από χώρες της «πορτοκαλί» λίστας, αίρεται από τις 19 Ιουλίου. Μετά την ανακοίνωση οι κρατήσεις πτήσεων και πακέτων για διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς της «πορτοκαλί» λίστας που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, αυξήθηκαν έως και 400% (!).

Οι κρατήσεις για την Ελλάδα τριπλασιάστηκαν, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «Sky News», με τη χώρα να εμφανίζεται ως η πιο κερδισμένη από την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου.

Η EasyJet ανακοίνωσε πως οι κρατήσεις πτήσεων προς «πορτοκαλί» χώρες αυξήθηκαν κατά 400%. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, όπως αναφέρει η Guardian, Γιόχαν Λούντγκρεν σχολίασε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση των πελατών» και πρόσθεσε «πλέον η Ευρώπη έχει γίνει “πράσινη” για τους διπλά εμβολιασμένους».

Η British Airways από την πλευρά της ανακοίνωσε πως μέσα σε λίγες ώρες, από τις ανακοινώσεις του Σαπς για άρση της καραντίνας από 19 Ιουλίου, καταγράφηκε αύξηση στην επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της.

Από την πλευρά της, η εταιρεία «Τόμας Κουκ» ανέφερε ότι, τις τελευταίες ώρες οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πορτοκαλί χώρες έχουν διπλασιαστεί. Εκπρόσωπός της έσπευσε να δηλώσει, όπως αναφέρει το «Sky News» ότι η Ελλάδα είναι η πιο κερδισμένη από την «πορτοκαλί οικογένεια» καθώς οι κρατήσεις της τελευταίες στιγμής με προορισμό τη χώρα μας έχουν τριπλασιαστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή