H ρυθμιστική αρχή του κυβερνοχώρου της Κίνας δήλωσε το Σάββατο ότι κάθε εταιρεία με δεδομένα από περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο ασφαλείας πριν προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή στο εξωτερικό.

Συσφίγγοντας ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από τις εταιρείες τεχνολογίας, η Υπηρεσία Κυβερνοχώρου της Κίνας ανέφερε ότι ο έλεγχος ασφαλείας θα εστιάζει στους κινδύνους των δεδομένων που ελέγχονται ή χειραγωγούνται από ξένες κυβερνήσεις μετά την IPOs στο εξωτερικό.

Οι ρυθμιστικές αρχές του κυβερνοχώρου της Κίνας επιβάλλουν ολοένα και αυστηρότερους περιορισμούς στη συλλογή και στην αποθήκευση δεδομένων και μάλιστα πλέιν ασκούν πιέσεις στις εταιρείες να προχωρούν σε δημόσιες εγγραφές στην εγχώρια αγορά.

Δύο νέα ρυθμιστικά πλαίσια, ο Νόμος περί Ασφάλειας Δεδομένων και ο Νόμος περί Προστασίας Προσωπικών Πληροφοριών, που καλύπτουν την αποθήκευση δεδομένων και το απόρρητο των δεδομένων αντίστοιχα, πρόκειται να τεθούν σε ισχύ φέτος.

Η ανακοίνωση του Σαββάτου θα απαιτήσει επίσης από τις εταιρείες να υποβάλουν για έλεγχο όλο το πληροφοριακό υλικό της IPO.

Σύμφωνα με την CAC οι έλεγχοι θα εξετάζουν κινδύνους εθνικής ασφάλειας όπως «τον κίνδυνο διακοπής της αλυσίδας εφοδιασμού λόγω πολιτικών, διπλωματικών, εμπορικών και άλλων παραγόντων» και τον κίνδυνο βασικών δεδομένων «που χρησιμοποιήθηκαν κατά λάθος από ξένες κυβερνήσεις μετά την εισαγωγή τους σε ξένες χώρες. ”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή