Έτοιμη να στηρίξει την οικονομία με επιπλέον κονδύλια εμφανίζεται η ιαπωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς αγορά και βουλευτές πιέζουν για επιπλέον μέτρα καθώς η πανδημία δεν καταλαγιάζει.

Εξάλλου, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών το Τόκιο μπαίνει για τέταρτη φορά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Αυγούστου, γεγονός που θα ασκήσει νέες πιέσεις σε πολλούς κλάδους της οικονομίας.

Ο Κατσουνόμπου Κάτο σε τηλεοπτικές του δηλώσεις παραδέχτηκε πως, αν και πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των κρουσμάτων και η επιτάχυνση των εμβολιασμών, υπάρχει περαιτέρω ανάγκη για στήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών. Αν και απέφυγε να διευκρινίσει ποια μπορεί να είναι τα επιπλέον μέτρα και το ύψος του νέου πακέτου που μελετάται.

Πάντως, μέλη του κυβερνώντος κόμματος έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της δρομολόγησης ενός επιπλέον πακέτου, με ένα από τα κυριότερα στελέχη να έχει υποστηρίξει πως απαιτείται ένας έκτακτος προϋπολογισμός της τάξεως των 30 τρισ. γιεν (ήτοι 270 δισ. δολάρια).

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη υποχώρησε κατά 3,9% κατά το πρώτο τρίμηνο και αν και αναμένεται να περάσει και πάλι σε θετικό έδαφος, η ανάκαμψη της αναμένεται να είναι αργή και σταδιακή.

Ένας ακόμη παράγοντας που θα επηρεάσει τις εξελίξεις είναι και ο πολιτικός, καθώς ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα πρέπει να πάει σε εκλογές μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και προφανώς θα θέλει να βεβαιωθεί πως θα διεξάγει προεκλογική εκστρατεία σε ένα καλύτερο οικονομικό κλίμα προκειμένου να πετύχει ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή