Πενθήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ ξεκινά από σήμερα η υπουργός διεθνούς εμπορίου της Βρετανίας, Λιζ Τρας με την ατζέντα των επαφών της με την αμερικανική ηγεσία να είναι πλούσια δεδομένης και της στρατηγικής σχέσης των δύο κρατών, την οποία το Λονδίνο επιδιώκει να αναβαθμίσει περαιτέρω μετά το Brexit.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις της η Βρετανίδα υπουργός, στόχος είναι να επιτευχθεί επιπλέον πρόοδος σε θέματα εμπορίου και στην αντιμετώπιση πρακτικών που διαταράσσουν την αγορά σε διμερές αλλά και διεθνές επίπεδο, θέτοντας σε κίνδυνο το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο. Για το σκοπό αυτό θα συναντηθεί καταρχάς με την εντεταλμένη για θέματα εμπορίου του Λευκού Οίκου, Κάθριν Τάι, αλλά και στελέχη του Κογκρέσου.

Επίσης, πέρα από τις συναντήσεις της στην Ουάσιγκτον σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού της θα είναι οι επαφές που θα έχει με επιχειρηματίες, κυρίως της Σίλικον Βάλει, στη δυτική ακτή της χώρας.

Η κυρία Τρας θα προσπαθήσει να πείσει τους Αμερικανούς επιχειρηματίες και δη, του τεχνολογικού κλάδου να επενδύσουν στη Βρετανία και μάλιστα για το σκοπό αυτό θα τους προσκαλέσει και στη διεθνή σύνοδο Global Investment Summit που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, στο Παλάτι του Γουίντσορ.

Θυμίζουμε πως ήδη επί Ντόναλντ Τραμπ οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για την ανάπτυξη μιας νέας διμερούς συνθήκης ελευθέρου εμπορίου που έχει σαν στόχο να σφραγίσει και τη νέα τους σχέση τη μετά-Brexit εποχή.

Όμως, οι συνομιλίες δεν έχουν κυλήσει τόσο καλά, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία, οπότε το Λονδίνο προσπαθεί τώρα να ανανεώσει τη σχέση του με το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Λευκό Οίκο και Κογκρέσο, ώστε να πιέσει για την επίτευξη συμφωνίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή