Επίπεδα ρεκόρ άγγιξαν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, σήμερα Δευτέρα, με το επενδυτικό βλέμμα να εστιάζει στην κερδοφορία δευτέρου τριμήνου των μεγαλύτερων αμερικάνικων τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600  ανήλθε στο υψηλότερο σημείο του, στις 460,95 μονάδες (+3,28 ), σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,72%.  Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο χρηματοοικονομικός κλάδος και o κλάδος εταιρειών κοινής ωφέλειας, με άνοδο 1,5% και 1,4% αντίστοιχα. Ο μόνος κλάδος που κατέγραψε απώλειες είναι αυτός των εταιρειών ταξιδίου, με πτώση 1,3%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,15 % στις 7.132,75 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,72 % % στις 15.801,39  μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 0,55% στις 6.565,07 μονάδες. Κέρδη και για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει με άνοδο 0,96% στις 25,291.69 μονάδες.

Θετικό κλίμα επικράτησε στις κεφαλαιαγορές της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού,  με τις αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Στις ΗΠΑ, ο S&P500  έπιασε ακόμα φορά επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα εταιρικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου που θα ανακοινωθούν μέσα στη εδβομάδα θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες. Η JP Morgan και η Goldman Sachs είναι οι πρώτες ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες που θα δημοσιοποιήσουν αύριο Τρίτη τα εταιρικά αποτελεσματα τους.

Στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός της Μεγ.Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την οριστική άρση των μέτρων περιορισμού στις  19 Ιουλίου, παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Στις μετοχές, τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Stoxx600 κατέγραψε η μετοχή της γαλλικής τεχνολογικής εταιρείας Atos, που σημείωσε πτώση 17,4%, καθώς ανακοίνωσε προειδοποίηση για τα εταιρικά κέρδη της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές