Ήπιες τάσεις επικρατούν με το ξεκίνημα της εβδομάδας στους επιμέρους δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της δημοσίευσης σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων και της έναρξης των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου από αύριο. Κοινώς η σημερινή ημέρα κρίνεται ως σχετικά… ουδέτερη και άρα χλιαρή αναφορικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι αυξομειώσεις στους δείκτες κρατιούνται σε μετριοπαθή επίπεδα με αποτέλεσμα όλοι τους να διατηρούνται σχεδόν στα υψηλά τους. Ο βιομηχανικός Dow Jones ανεβαίνει κατά 0,18% ή 61 μονάδες στις 34.932 μονάδες, ενώ στα υψηλά του διατηρείται και ο S&P 500 που κερδίζει 0,03% στις 4.371 μονάδες. Μικρή υποχώρηση αντιθέτως καταγράφει ο τεχνολογικός Nasdaq κατά 0,04% στις 14.695 μονάδες.

Οι επενδυτές «κρατούν» δυνάμεις, δεδομένου πως η ατζέντα της εβδομάδας είναι ιδιαίτερα πλούσια. Αύριο και μεθαύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή και τιμών παραγωγού αντιστοίχως που προφανώς θα στρέψουν και πάλι το ενδιαφέρον στην ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων. Αν και ο νέος γύρος ομιλιών από στελέχη της Fed πιθανότατα θα λειτουργήσει πυροσβεστικά και δη, η τοποθέτηση του προέδρου της Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος θα δώσει την καθιερωμένη εξαμηνιαία κατάθεση για την κατάσταση της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής, σε Βουλή και Γερουσία, Τετάρτη και Πέμπτη.

Σε εταιρικό επίπεδο, η αγορά μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου από αύριο, με δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, την JPMorgan Chase και την Goldman Sachs να ανοίγουν το χορό.

Το σύνολο των προβλέψεων κάνουν λόγο για νέο θεαματικό άλμα στα κέρδη των επιχειρήσεων. Ενδεικτικά η FactSet έχει προβλέψει μέσο όρο κερδοφορίας στο +64% σε ετήσια βάση για τις επιχειρήσεις του δείκτη S&P 500 μετά το ήδη υψηλό +50% του πρώτου τριμήνου. Στα επίπεδα αυτά θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη άνοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2009!

Μέσα στο κλίμα αυτό, στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κερδίζει έδαφος στο 1,358%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κερδίζει έδαφος με την ισοτιμία με το ευρώ να διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο 1,187.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο χάνει έδαφος κατά 1,6% στα 73,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ και ο χρυσός υποχωρεί κατά περίπου 1% στα 1.792 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street