Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το πετρέλαιο, καθώς η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας σε συνδυασμό με την αναζωπύρωση της πανδημίας που μπορεί να επαναφέρει (και έχει ήδη επαναφέρει σε κάποιες χώρες) ορισμένα περιοριστικά μέτρα, άσκησε πιέσεις στην ενεργειακή αγορά.

Μόνο στις ΗΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα εκτοξεύτηκε κατά 47%, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τον Απρίλιο του 2020.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Brent υποχωρεί κατά 0,81% στα 74,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI βρίσκεται αυτή την ώρα στα 73,77 δολάρια, μειωμένο κατά 1,06%.

Την ίδια ώρα αβεβαιότητα εξακολουθεί να επικρατεί στο μέτωπο του ΟΠΕΚ+, καθώς τα μέλη της συμμαχίας φαίνεται να σταμάτησαν πλέον κάθε προσπάθεια συνεννόησης και εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης αναφορικά με την αύξηση των επιπέδων προσφοράς από τον Αύγουστο.

Από εκεί και πέρα η ανακοίνωση, αύριο, της μηνιαίας έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπή Ενέργειας θα προσφέρει μια καλύτερη εικόνα των δεδομένων της αγοράς, όπως και η μηνιαία έκθεση που θα δημοσιεύσει την Πέμπτη, ο ίδιος ο ΟΠΕΚ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές