Σύσταση «αγοράς» με τιμή στόχο στα 1,65 ευρώ εξέδωσε για την μετοχή της Alpha Bank, η AXIA Ventures Group, καθώς εκτιμά πως  μετά και ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου εισέρχεται σε μία νέα εποχή ανάπτυξης.

Η τράπεζα, στοχεύει να εξυγιάνει  τον ισολογισμό της στο α εξάμηνο του 2022, με τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων να υποχωρεί σε μονοψήφια επίπεδα στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ με την  ανάπτυξη στην χώρα να κινείται σε μέσα επίπεδα στο 5% ετησίως, αναμένει πως η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζες θα κυμανθεί στο 8,5% το 2023   με συνολικό δείκτη κεφαλαίου στο 17,6%.

Να σημειωθεί, πως η μετοχή της τράπεζας, στις 14 Ιουλίου εισέρχεται στον  η Global Standard του MSCI, ενώ η συνενοχή του τίτλου στην βασική σειρά των δεικτών αναδυομένων αγορών του οίκου θα οδηγήσει σε εισροές κεφαλαίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, άνω των  180 εκατ. ευρώ από funds που παρακολουθούν παθητικά της δείκτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες