Σε συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ (ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. & ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε.) κατέληξε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τους Ομίλους ENGIE και Qatar Petroleum.

H οριστικοποίηση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών.

Η ΗΡΩΝ Α.Ε. ιδρύθηκε από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πριν από 20 χρόνια κι ήταν η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που προχώρησε στην επένδυση και λειτουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο (ΗΡΩΝ Ι) στην Ελλάδα το 2004. Σήμερα, διαθέτει δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο στην περιοχή της Βοιωτίας (ΗΡΩΝ Ι και ΗΡΩΝ ΙΙ), η συνολική ισχύς των οποίων ανέρχεται σε περίπου 600 MW. Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει στην ανάπτυξη μίας ακόμα μονάδας φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, η ισχύς της οποίας ανέρχεται σε 877 ΜW, διαμορφώνοντας έτσι ένα χαρτοφυλάκιο μονάδων φυσικού αερίου συνολικής ισχύος της τάξης των 1,5 GW.

O Όμιλος ΗΡΩΝ είναι, επίσης, ένας από τους κορυφαίους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, με περισσότερους από 270.000 πελάτες (νοικοκυριά κι επιχειρήσεις) σε όλη την Ελλάδα.

Συμβάλλοντας δυναμικά στην προώθηση της πράσινης ενέργειας και στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ο ΗΡΩΝ διαθέτει στην ελληνική αγορά μια σειρά πράσινων προγραμμάτων και προγραμμάτων ηλεκτροκίνησης, όπως τα EcoUP και EcoDrive.  Mέσω αυτών, δίνεται η δυνατότητα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων να καταναλώνουν ρεύμα, το οποίο παράγεται 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).  Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί τον βασικό μέτοχο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας στον χώρο της παραγωγής κι αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, ήδη οι εταιρείες ΗΡΩΝ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ συνεργάζονται για να προσφέρουν στους πελάτες του Ομίλου ΗΡΩΝ νέα πρωτοποριακά προϊόντα που βασίζονται αποκλειστικά στην καθαρή ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ.

Με την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη, καθώς πλέον θα ενοποιεί τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΗΡΩΝ.

Παράλληλα, θα διευρύνει την ηγετική παρουσία της στο χώρο της ενέργειας με στόχο αφενός την επιτάχυνση της μετάβασης σε ένα μέλλον με λιγότερο άνθρακα κι αφετέρου την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο πελατολόγιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις