Το επενδυτικό πλάνο της Lamda Hellix ανεβάζει στροφές από τον Σεπτέμβριο, με συνολικό αποτύπωμα σε βάθος δεκαετίας που θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επενδύσεων και η στρατηγική της ελληνικής εταιρείας, που αποτελεί κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών data center στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος του Ομίλου της Digital Realty, παρουσιάστηκε σε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. David Ruberg, executive vice president, Strategy & Emerging Markets της Digital Realty και Απόστολος Κάκκος, πρόεδρος και  διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει αυτό για την ελληνική οικονομία και την ανάδειξη της χώρας σε datacentershubστη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα data centers δίνουν φτερά για να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό hub

Όπως αναδείχθηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η ανάπτυξη ουδέτερων υποδομών data centers θα επιτρέψει σε οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις να διατηρήσουν την ανεξαρτησία και αυτονομία τους, υλοποιώντας λύσεις hybrid-multi cloud. Σχηματικά, αυτά λειτουργούν, όπως και τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια που εξυπηρετούν όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τους τελικούς πελάτες, καθιστώντας μια χώρα διεθνή κόμβο αερομεταφορών.

Αντίστοιχα, και στην περίπτωση των ουδέτερων υποδομών data centers, όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, όλοι οι global cloud providersκαι τα internet exchanges είναι διαθέσιμα στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς, προσφέροντάς τους αδιάλειπτη διαθεσιμότητα, ασφάλεια, πολλαπλές ευκαιρίες διασύνδεσης και σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Καταλήγοντας στα συμπεράσματα αυτής της συνάντησης, οι επενδύσεις της Digital Realty στην Ελλάδα, όπως συνηγόρησαν όλες οι πλευρές, θα καταστήσουν τη χώρα διεθνή κόμβο δεδομένων και πόλο έλξης επενδύσεων. Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Μασσαλίας, όπου η Digital Realty επένδυσε πάνω από 260 εκατ. ευρώ, μέσα σε έξι χρόνια, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ψηφιακή πύλη εισόδου στη Δυτική Ευρώπη και την 9ημεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη παγκοσμίως, προσελκύοντας άνω των 200 διεθνών τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν οι εν λόγω επενδύσεις, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής, όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, με τις δεύτερες ειδικά να είναι θέσεις ανώτατου επιπέδου και υψηλών αποδοχών συμβάλλοντας στον brain gain και τον επαναπατρισμό αξιόλογων στελεχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις