«Μάλλον το μισώ και θα προτιμούσα να περνώ το χρόνο μου με τον σχεδιασμό και τη μηχανική», είπε σε αμερικανικό δικαστήριο ο ιδρυτής και CEO της Tesla αναφερόμενος στο πώς αισθάνεται που διοικεί έναν επιχειρηματικό κολοσσό, και πρόσθεσε ότι αυτό που κάνει δεν τον ικανοποιεί καθόλου!

O δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ μιλούσε στην αρχή μιας δίκης, όπου κατηγορείται πώς άσκησε πιέσεις στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για την εξαγορά της εταιρείας ηλιακών πάνελ SolarCity έναντι 2,6 δισ. δολαρίων.

Μέτοχοι της Tesla ισχυρίζονται ότι η SolarCity ήταν σχεδόν χρεοκοπημένη, και ότι η εξαγορά της έβλαψε οικονομικά την αυτοκινητοβιομηχανία.

Την εποχή της εξαγοράς, ο Μασκ κατείχε το 22% τόσο της Tesla όσο και της SolarCity, την οποία είχαν ιδρύσει τα ξαδέρφια του.

«Με δεδομένο ότι ήταν συναλλαγή με ανταλλαγή μετοχών και εγώ είχα σχεδόν το ίδιο ποσοστό και στις δύο εταιρείες, δεν υπήρξε οικονομικό όφελος», απάντησε ο Μασκ.

«Μέρος ενός master plan»

Επίσης αρνήθηκε ότι πίεσε τα μέλη του δ.σ. της Tesla, λέγοντας ότι η εξαγορά αυτή ήταν μέρος ενός «master plan» για τη δημιουργία προσιτών αυτοκινήτων με πράσινη ενέργεια.

Οι μέτοχοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητούν από τον Mασκ – ο οποίος σύμφωνα με το Forbes έχει προσωπική περιουσία 168 δισ. δολ. – να επιστρέψει στην Tesla το πλήρες ποσό των 2,6 δισ. δολαρίων. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή