Τον Σεπτέμβριο και όχι τον Ιούλιο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί θα δημοσιοποιηθεί η αναμενόμενη έκθεση της Fed για τα ψηφιακά νομίσματα (CBDC) , υπογράμμισε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ , κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον της επιτροπής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται την ίδια ημέρα, που η ΕΚΤ ανακοίνωσε το δικό της σχέδιο για το ψηφιακό ευρώ...

Απαντώτας σε ερώτηση του Patrick McHenry ο Πάουελ είπε ότι η έκθεση θα περιγράφει τα οφέλη και τους κινδύνους των CBDC, καθώς και των κρυπτονομισμάτων και των σταθερών νομισμάτων ευρύτερα.

Στην ακρόαση, ο Πάουελ επανέλαβε ότι τα stablecoins χρειάζονται ρύθμιση εάν πρόκειται να παίξουν σημαντικό ρόλο στα δίκτυα πληρωμών των ΗΠΑ.

«Τα Stablecoins έχουν σίγουρα κάποια πλεονεκτήματα όσον αφορά τα ταχύτερα συστήματα πληρωμών και έχουν κάποια χαρακτηριστικά των CBDC, αλλά υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι με τα stablecoins τώρα», δήλωσε.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν αποκεντρωμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ