Κρουαζιερόπλοιο της Genting Cruise Lines αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι της Σιγκαπούρης μετά από εντοπισμό ύποπτου περιστατικού Covid-19, με αποτέλεσμα σχεδόν 3.000 επιβάτες και πλήρωμα να αναγκαστούν να τεθούν σε καραντίνα στις καμπίνες τους.

Ένας 40χρονος επιβάτης βγήκε θετικός σε μοριακό τεστ (PCR) και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις αφότου το πλοίο έδεσε στο λιμάνι νωρίς την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού της Σιγκαπούρης.

Ο επιβάτης αναγνωρίστηκε ως στενή επαφή ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος στην ξηρά και απομονώθηκε αμέσως σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας που ακολουθεί το πλοίο.

Η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία κορωνοϊού, με μερικά από τα πρώτα σοβαρά περιστατικά με κρούσματα σε κρουαζιερόπλοια να καταγράφοντα στα ασιατικά ύδατα.

Η Σιγκαπούρη, η οποία μετρά σχετικά λίγα εγχώρια κρούσματα Covid-19, ξεκίνησε από τον Νοέμβριο ταξίδια με πολυτελή σκάφη, τα οποία όμως δεν «δένουν» σε λιμάνια, και αρκούνται σε δρομολόγια διάρκειας λίγων ημερών.

Το πλοίο World Dream της Dream Cruises είχε 1.646 επιβάτες και 1.249 μέλη του πληρώματος και όλοι τους έπρεπε να παραμείνουν στις καμπίνες τους με ξεχωριστά γεύματα που ελάμβαναν από εξωτερικό κέτερινγκ.

Οι επιβάτες δήλωσαν ότι πληροφορήθηκαν για το ύποπτο περιστατικό μετά από ανακοίνωση του πλοίου που έγινε περίπου στις 1:00 π.μ.

«Ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε ο επιβάτης Suryana Ali σε μια διαδικτυακή επικοινωνία με μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αρκετοί επισκέπτες στο ελλιμενισμένο πλοίο εθεάθησαν να συνομιλούν μεταξύ τους από τα ιδιωτικά μπαλκόνια του κρουαζιερόπλοιου, όπως κατέγραψε το Reuters στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ