Την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 700 χιλ. ευρώ από τη Marathon Venture Capital καθώς και από ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι είναι ιδρυτές και στελέχη εταιρειών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης, ανακοίνωσε η εταιρεία Avrio, Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της Avrio, καθώς αυτή αυξάνει το μέγεθος της ομάδας της και επεκτείνει τις λειτουργίες του προϊόντος της.

Η Avrio ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που οι ομάδες συνεργάζονται, μέσα από πιο αποτελεσματική χρήση της διαθέσιμης πληροφορίας. Οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν πολλαπλά εργαλεία για την ανάλυση και κοινοποίηση πληροφοριών (πίνακες δεδομένων, Google Docs, μηνύματα στο Slack, emails) με αποτέλεσμα αυτές να παραμένουν αποθηκευμένες σε διαφορετικά σημεία. Συνεπώς, χρήσιμα δεδομένα και γνώσεις δεν αξιοποιούνται σωστά, δεν ενημερώνονται με νέα στοιχεία, ενώ πολλές φορές η έρευνα επαναλαμβάνεται και η λήψη αποφάσεων καθίσταται μη αποδοτική. Το προϊόν που δημιουργεί η Avrio έρχεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς με την άνοδο της εξ αποστάσεως εργασίας γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμη η εύρεση αποδοτικότερων τρόπων συνεργασίας μεταξύ των ομάδων.

Βλέποντας το πρόβλημα της διαχείρισης της γνώσης μέσα στους οργανισμούς, οι συνιδρυτές της εταιρείας, Ανδρέας Μιχαήλ (CEO) και Νάταλη Μασρουζιέ (CΡO), δημιούργησαν μια πλατφόρμα η οποία μέσω browser extension βοηθάει τις ομάδες να αποθηκεύουν και να μοιράζονται πληροφορίες που βρίσκονται σε εργαλεία που χρησιμοποιούν ήδη, χωρίς να χρειάζεται να μεταφερθούν σε κάποια άλλη πλατφόρμα για την αποθήκευση ή την κοινοποίηση.

Παράλληλα, το προϊόν της Avrio λειτουργεί συνδυαστικά με τα υπάρχοντα εργαλεία, με αποτέλεσμα να μπορεί αυτόματα να μεταφέρει πληροφορίες σε έγγραφα ή ιστοσελίδες (με δεδομένα από άλλες πηγές που χρησιμοποιεί η ομάδα), συμβάλλοντας έτσι στην λήψη καλύτερων αποφάσεων.

Οι συνιδρυτές της εταιρείας έχοντας προηγουμένως δημιουργήσει και εργαστεί σε εταιρείες τεχνολογίας (ο Ανδρέας ως Head of Business Intelligence στη Hotjar και ιδρυτής της εταιρείας adJelly που εξαγοράστηκε από τη Brandzooka, και η Νάταλη ως Product Owner της Overflow –ένα προιόν spin-off της Proto.io– και CTO σε αρκετές startups), συνειδητοποίησαν πως τα κρίσιμα δεδομένα και γνώσεις μέσα στους οργανισμούς παραμένουν σε διαφορετικές δομές (όπως Confluence, Notion, Drive και άλλες) και συνεπώς η ανάλυση πληροφοριών και η έρευνα συχνά επαναλαμβάνεται και δεν είναι πλήρης.

Παράλληλα, ο Ανδρέας άντλησε στοιχεία σχετικά με την ανάγκη επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος μέσα από συνομιλίες του με μερικούς από τους πιο επιτυχημένους CEΟ και στελέχη σε εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως, στα πλαίσια του podcast που έχει δημιουργήσει με όνομα Churn FM, το οποίο είναι ένα από τα πιο πετυχημένα στον χώρο των προϊόντων SaaS.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το γύρο χρηματοδότησης και τη συνεργασία μας με τη Marathon Venture Capital, καθώς και με ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι μοιράζονται το όραμα μας για ένα νέο τρόπο συνεργασίας και διαχείρισης της γνώσης μέσα στους οργανισμούς. Πιστεύουμε σε ένα μέλλον όπου οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν οι ομάδες γίνονται εύκολα διαθέσιμες, ώστε να υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων με δεδομένα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εταιρείας. Ο γύρος χρηματοδότησης θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της ομάδας και τη δημιουργία ενός προϊόντος που θα αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητας των χρηστών», δήλωσε ο Ανδρέας Μιχαήλ, συνιδρυτής και CEO της Avrio.

«Σήμερα, η διαθέσιμη πληροφορία στους οργανισμούς παραμένει συγκεντρωμένη σε πίνακες, έγγραφα ή στο μυαλό των εργαζομένων. Από την πρώτη στιγμή που ο Ανδρέας μοιράστηκε μαζί μας την ιδέα του για την Avrio, αντιληφθήκαμε το μέγεθος του προβλήματος. Ζούμε σε έναν κόσμο που η εξ αποστάσεως εργασία γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη, καθιστώντας τη διαχείριση γνώσης και την ανάλυση δεδομένων στο πλαίσιο ομάδων, εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία για την παραγωγικότητα. Στην Marathon Venture Capital είμαστε ήδη καθημερινοί χρήστες της πλατφόρμας της Avrio και ανυπομονούμε για τα επόμενα βήματα του Ανδρέα, της Νάταλη και της ομάδας τους», τόνισε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εταίρος της Marathon Venture Capital.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις