
Σήμερα, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους εφήβους 15-17 ετών, που θα κάνουν το εμβόλιο της Pfizer, που είναι και το μόνο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Πώς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για το παιδί σας
Ο προγραμματισμός θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr, και με τους κωδικούς taxisnet οποιουδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, ενώ το ραντεβού θα μπορεί να κλειστεί τόσο ηλεκτρονικά όσο και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείων.
Συνοδεία γονέα στο εμβολιαστικό κέντρο
Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Το άνοιγμα της πλατφόρμας αφορά τα παιδιά που είναι γεννημένα έως και 31/12/2005.
Τι λένε οι επιστήμονες για τον εμβολιασμό των εφήβων
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε κατά την ενημέρωση της Δευτέρας ότι ο κίνδυνος νόσησης για του εφήβους 15-17 ετών είναι μικρός αλλά υπαρκτός, ενώ υπενθύμισε ότι και σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, κύριο χαρακτηριστικό είναι η διασπορά του κορωνοϊού στο περιβάλλον, όπου μπορεί να υπάρχουν ευάλωτοι ή ανεμβολίαστοι πολίτες. Την ίδια ώρα, η διαφαινόμενη επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα έχει στρέψει το ενδιαφέρον στις μικρότερες ηλικίες, απ’ όπου και αναμένεται να εξαρτηθούν τα επόμενα πανδημικά κύματα που αναμένεται να πλήξουν κυρίως τους ανεμβολίαστους.
Αποτελεσματικό το εμβόλιο στους εφήβους
Το εμβόλιο είναι 100% αποτελεσματικό στους εφήβους, ενώ παρέχει προστασία κατά 96% έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός των εφήβων αποτελεί ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής και μάλιστα στους νέους που ταλαιπωρήθηκαν κατά την πανδημία.,
Άλλωστε, η κυρία Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι βάσει αμερικανικής μελέτης, η συχνότητα εισαγωγής παιδιών 12-17 ετών σε νοσοκομεία λόγω COVID είναι 2,5 έως 3 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη εποχική γρίπη.
Το κύριο χαρακτηριστικό όμως αυτών των ηλικιών είναι κυρίως η διασπορά του ιού στο περιβάλλον, στο οποίο μπορεί να βρίσκονται και άτομα ευάλωτα ή και ανεμβολίαστα.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές