Εν αναμονή του ανοίγματος της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των παιδιών 15-17 ετών, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης αναφορικά με τη σημασία που έχει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αλλά και το ρόλο των παιδιάτρων σε αυτό.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οικογενειακοί παιδίατροι πρέπει να πείσουν τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Έχουμε μηνύματα από τους γονείς εδώ και καιρό», σημείωσε ο κ. Μαζάνης, προσθέτοντας ότι «Οι γονείς ρωτούν τον οικογενειακό παιδίατρο, και ανάλογα τι θα τους πει, θα αποφασίσουν αν και πότε θα το κάνουν. Εμείς είμαστε σύμβουλοι της οικογένειας. Οι γονείς θα αποφασίσουν. Είμαστε σαφώς υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών».

«Αύριο θα ανακοινωθούν οι λίστες των ιατρείων στα οποία θα μπορούν να γίνουν εμβολιασμοί»

Όπως εξήγησε ο ίδιος, αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν και οι λίστες των ιατρείων όπου θα μπορούν να γίνονται εμβολιασμοί.

«Εδώ και 2,5 μήνες έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί παιδιών σε πολλές χώρες με το εμβόλιο της Pfizer γιατί αυτή έχει κάνει σχετικές μελέτες. Αναμένεται άμεσα να πάρει έγκριση και η Moderna. Σιγά σιγά ανοίγει ο δρόμος για να μπορούν να γίνουν οι εμβολιασμοί και στα ιατρεία, και αύριο θα ανακοινωθούν οι πρώτες σχετικές λίστες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζάνης.

Σχολιάζοντας, τέλος, τα όσα έχουν έρθει στο «φως» τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις κατασκηνώσεις, ο κ. Μαζάνης τόνισε ότι «Στις κατασκηνώσεις υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αναθεωρηθούν τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν σε αυτές. Από τις αρχές Ιουλίου έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 3.000 κρούσματα ανήλικων παιδιών με κορωνοϊό. Το self-test δεν έχει αξιοπιστία 100%».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus