Ανάρπαστες γίνονται οι κατοικίες στην έκταση του μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά όπου θα γίνει η μεγάλη επένδυση της Lamda Development για την οικιστική ανάπλαση του χώρου του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας.

Όπως έκανε γνωστό ο CEO της Lamda Development σε επενδυτική ημερίδα που διοργάνωσαν η Goldman Sachs με τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες «οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στην έκταση του Ελληνικού ανέρχονται ήδη σε 700 εκατ. ευρώ. Ο Οδυσσέας Αθανασίου φέρεται μάλιστα να είπε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «ασύλληπτη για κάθε νου η επιτυχία των προπωλήσεων». Ο ίδιος δεν δίστασε να εκτιμήσει ότι «οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα 1,2 δισ. ευρώ».

Ο κ. Αθανασίου προσδιόρισε χρονικά την έναρξη κατασκευής των υποδομών στο πρώτο εξάμηνο 2022 και της κατασκευής κτηρίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2022. Ο ίδιος ενημέρωσε επίσης τους επενδυτές ότι «η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες και καταστηματάρχες για το Vouliagmenis Mall ανέρχεται σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων».

Αναφορικά με τις αποδόσεις της Lamda Development λόγω του Ελληνικού ο CEO υποστήριξε ότι υπολογίζεται να φτάσει και να ξεπεράσει το 25%, η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025) . Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της εισηγμένης το 2025 θα ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ, δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί του κατά την πρώτη πενταετία.

Ήδη όπως είπε οι θετικές ταμειακές ροές καταγράφονται πριν ακόμη ξεκινήσει το έργο, δείχνοντας τα στοιχεία για τις προπωλήσεις.

Ακόμη ο κ. Αθανασίου τόνισε τη μεγάλη έμφαση της εταιρείας στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό με αντίστοιχη εμπειρία – brain gain – με το 25% των νέων προσλήψεων να είναι Έλληνες που εργάζονταν στο εξωτερικό.

Επίσης τεράστια σημασία δίνει η Lamda Development στη διαφάνεια και ακεραιότητα στις προμήθειες για το έργο του Ελληνικού.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα της εταιρίας είπε ότι επανέρχονται στην πρωθύστερη της πανδημίας θέση τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις