Στο κόκκινο έκλεισαν οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, τερματίζοντας μια συνεδριάση στην οποία οι επενδυτές αναζητούσαν προσανατολισμό ενώ παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία, την εταιρική κερδοφορία και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξης του 0,3% , με τον κλάδο των ορυχείων να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 2,8%, ενώ με απώλειες έκλεισαν οι περισσότεροι κλάδοι και αγορές στην Ευρώπη. Ο δείκτης έχασε 1,46 μονάδες και έκλεισε στις 454,74.

Ο  FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε οριακή πτώση 0,06% και έκλεισε στις 7.008,09 μονάδες, ο DAX υποχώρησε κατά 0,57 % στις 15.540,31 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κινήθηκε πτωτικά κατά 0,51 % στις 6.460,08 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε σημαντικές απώλειες 0,33% στις 24.792,78 μονάδες .

Οι αγορές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού έκλεισαν με μεικτή εικόνα . Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ υπαβάθμισε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το 2021, καθώς εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα σημειώσει άνοδο της τάξης του 3,8% έναντι 4% που ήταν η πρόβλεψη του Μαρτίου.

Στη Wall Street σημειώθηκε μεταστροφή στο κλίμα της συνεδρίασης με τις ρευστοποιήσεις να κυριαρχούν και οι επιμέρους δείκτες της αμερικανικής αγοράς να αλλάζουν από το πράσινο στο κόκκινο. Μάλιστα, με το άνοιγμα της συνεδρίασης ο βιομηχανικός Dow Jones είχε καταφέρει να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 35.000 μονάδων, ενώ ο S&P 500 φλέρταρε με το πολλοστό του ρεκόρ. Ο πληθωρισμός συνεχίζει να δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές.

Ο πληθωρισμός στη ευρωζώνη επβραδύνθηκε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν σήμερα, και διαμορφώθηκλε στο 1,9% έναντι 2% που ήταν το Μάιο, η πρώτη επιβράδυνση μετά το Σεπτέμβριο του 2020.

Η εξάπλωση της πανδημίας στη γηραιά ήπειρο λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζει να απασχολεί και να δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές, καθώς πολλές χώρες αναγκάζονται να λάβουν περιοριστικά μέτρα, ενώ η Βρετανία αναλαμβάνει το ρίσκο να άρει από Δευτέρα και τους τελευταίους περιορισμούς. Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα 51.870 νέα κρούσματα, αριθμό ρεκόρ εξαμήνου.

Η  περίοδος ανακοίνωσης της εταιρικής κερδοφορίας ξεκίνησε και στην Ευρώπη, με τις  μεγάλες εταιρείες Richemont, Rio Tinto και Ericsson να δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους αποτελέσματα σήμερα Παρασκευή.

Η μετοχή της εταιρείας  Ericsson σημείωσε απώλειες της τάξης του 9,4%, καθώς η πτώση των πωλήσεων στην ηπειρωτική Κίνα οδήγησε της κερδοφορία της εταιρείας σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η σουηδική εταιρεία Sinch, που υποστηρίζεται από τη SoftBank, , σημείωσε άνοδο 14,6% μετά την ανακοίνωση σημαντικών κερδών. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές