Οι ξένοι ταξιδιώτες στην Κίνα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό γιουάν που έχει αναπτυχθεί από την κυβέρνηση, χωρίς να χρειάζεται να έχουν λογαριασμό σε κάποια κινεζική τράπεζα, δήλωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και έγινε η κυρίαρχη μέθοδος πληρωμής στην Κίνα. Οι έμποροι συχνά προτιμούν να μην παίρνουν μετρητά

Ωστόσο, οι δύο κύριες εφαρμογές για πληρωμές μέσω κινητών, τις οποίες διαχειρίζονται η Tencent και η Alibaba , συνήθως απαιτούν σύνδεση με εγχώριο τραπεζικό λογαριασμό, εμποδίζοντας τους αλλοδαπούς ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές εύκολα.

Η ανακοίνωση δεν καθιστά σαφές πότε θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα του ψηφιακού γιουάν χωρίς τραπεζικό λογαριασμό, αναφέρει το CNBC.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας εργάζεται για την ανάπτυξη μιας ψηφιακής έκδοσης του γιουάν, γνωστή ως e-CNY, από το 2014. Την Παρασκευή, η κεντρική τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση στα αγγλικά και τα κινέζικα σχετικά με την πρόοδο της διαδικασία αυτής.

«Οι αλλοδαποί κάτοικοι που ταξιδεύουν προσωρινά στην Κίνα μπορούν να ανοίξουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι e-CNY για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες πληρωμής χωρίς να ανοίξουν έναν εγχώριο τραπεζικό λογαριασμό», ανέφερε η ανακοίνωση.

Από τα τέλη Ιουνίου, μετά από ένα έτος δοκιμών e-CNY σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν ανοίξει περισσότερα από 20,87 εκατομμύρια προσωπικά ψηφιακά πορτοφόλια και περισσότερα από 3,51 εκατομμύρια εταιρικά πορτοφόλια, με αξία συναλλαγών περίπου 34,5 δισεκατομμύρια γιουάν (5,39 δισεκατομμύρια δολάρια), αναφέρει η Τράπεζα της Κίνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή