Η ελληνική start Up Harbour Lab καλωσόρισε τον Ιούνιο το 300ο πλοίο τη διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης λιμενικών εξόδων (disbursements accounting-DA).

Το επίτευγμα πραγματοποιήθηκε 15 μήνες αφότου η εταιρεία λογισμικού ξεκίνησε τη λύση επεξεργασίας DA  για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία δίνει στους διαχειριστές πλοίων πρόσβαση σε αντιπροσώπους και πωλητές σε λιμάνια σε ολόκληρο τον κόσμο μειώνοντας το κόστος και της γραφειοκρατία του back office κατά 75%.

Το πρώτο χρόνο λειτουργίας το σύστημα DA της Harbour Lab αξιοποιήθηκε για την επεξεργασία περισσότερων από 4000 «calls» σε λιμάνια.  Η παρέχει διαφάνεια στην  διαχειρίστρια εταιρεία σχετικά με τα λιμενικά έξοδα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στο λιμάνι.

Έξοδα

Οι αναλυτές λιμένων της εταιρείας, μια ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους της τεχνολογίας και έμπειρα στελέχη της ναυτιλίας, ερευνούν και εξάγουν τις μεθόδους που υπολογίζουν όλα τα λιμενικά έξοδα για όλα τα λιμάνια σε όλο τον κόσμο, με βάση τα επίσημα τιμολόγια λιμένων για όλους τους τύπους πλοίων.

Η Harbour Lab έχει ψηφιοποιήσει όλα δεδομένα για τα «λιμανιάτικα» και η εγκυρότητα τους επιτυγχάνεται μέσω της καθημερινής επικοινωνίας με εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Μέσω της πλατφόρμας, οι τελικοί χρήστες λαμβάνουν μια διαφανή επισκόπηση των λιμενικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένων των τελών λιμένων (φόρτωση / εκφόρτωση, πλοήγηση), τιμές αποθηκών, ανταλλακτικά και άλλα.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Harbour Lab Αντώνης Μαλαξιανάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το 300ο πλοίο στην πλατφόρμα μας. Όταν ξεκινήσαμε τη Harbour Lab πέρυσι, θέσαμε τον εαυτό μας ως στόχο να γιορτάσουμε το 20ο πλοίο μας τον Δεκέμβριο. Τον Ιούνιο ξεπεράσαμε τον στόχο μας κατά 1000%. Είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι τόσες πολλές διαχειρίστριες εταιρείες επωφελούνται ήδη από την πλατφόρμα μας, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ελέγχοντας το κόστος των λιμένων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ