Εξηγήσεις από τους διευθύνοντες συμβούλους έξι αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών ζήτησε με επιστολές της, η πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας απαιτώντας να μάθει πώς, παρά τον πακτωλό των χρημάτων στήριξης που έλαβαν από το Δημόσιο, παρουσιάζουν τόσο μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ώστε να ταλαιπωρείται το ταξιδιωτικό κοινό.

Οι επιστολές της Μαρίας Καντγουέλ, του Δημοκρατικού Κόμματος απευθύνθηκαν στους επικεφαλής των American Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines, JetBlue Airways, Republic Airways και Allegiant Airlines ζητώντας λεπτομερείς εξηγήσεις σχετικά «με τις πρόσφατες καταγγελίες για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, για ακυρώσεις πτήσεων και για καθυστερήσεις που προκάλεσαν χάος και εκνευρισμό στους καταναλωτές, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός Αμερικανών αρχίζει να ταξιδεύει και πάλι».

Υπόψη πως το Κογκρέσο έχει εγκρίνει τρεις γύρους κονδυλίων βοήθειας προς τις αεροπορικές εταιρείες, συνολικού ύψους 54 δισ. δολαρίων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ενώ έχει δώσει το πράσινο φως για φτηνά κυβερνητικά δάνεια ύψους άλλων 25 δισ. δολαρίων. Στο πλαίσιο της βοήθειας, οι εταιρείες που έλαβαν κρατικά χρήματα δεν επιτρεπόταν να προχωρήσουν σε απολύσεις ή να μειώσουν τους μισθούς των εργαζομένων.

Η βετεράνος Γερουσιαστής, στο κείμενο της, υποστήριξε πως οι αεροπορικές εταιρείες στην καλύτερη περίπτωση διαχειρίστηκαν με λανθασμένο τρόπο τις πτήσεις και το προσωπικό τους, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος ταξιδεύει και πάλι και στην χειρότερη απέτυχαν να εκπληρώσουν τους στόχους της χρηματοδότησης που έλαβαν από τους Αμερικανούς φορολογουμένους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου. Και βέβαια περιμένει τώρα επίσημη απάντηση από τις εταιρείες…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή