Η αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού οδηγεί σε περιορισμό των κρατήσεων των ιταλών για τις θερινές διακοπές τους, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, σύμφωνα με στοιχεία της Ιταλικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Επιχειρήσεων Fiavet, την τελευταία εβδομάδα, οι κρατήσεις για διακοπές σε ιταλικά και ξένα θέρετρα, μειώθηκαν κατά 50%.

Η διστακτικότητα και η ανησυχία οφείλονται και στην επίσημη ανακοίνωση του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία, πριν δυο ημέρες, υπογραμμίσθηκε ότι όποιος Ιταλός πολίτης προκύπτει θετικός στον κορονοϊό στο εξωτερικό, θα πρέπει να περιμένει να γίνει αρνητικός πριν μπορέσει να επιστρέψει. Παράλληλα, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι καλό θα είναι, όποιος αναχωρεί για ξένη χώρα, να έχει ιδιωτική ασφάλεια υγείας.

Ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη, λόγω της παραλλαγής Δέλτα του covid 19.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες, τα στοιχεία αυτά μπορεί να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα σε όλη την θερινή σεζόν. Μέχρι τώρα, το 15% των Ιταλών που αποφάσισαν να πάνε φέτος διακοπές, διάλεξε προορισμό εκτός εθνικών συνόρων.

Ιδίως οι νέοι, αναφέρει η Fiavet, συνεχίζουν να προτιμούν την Ελλάδα, την Ισπανία, την Κροατία και την Μάλτα. Είναι δύσκολο, όμως, να γίνει μια πρόβλεψη για το σύνολο των κρατήσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο, διότι ποτέ όσο φέτος, οι Ιταλοί δεν είχαν αποφασίσει να επιλέξουν τον προορισμό για τις διακοπές τους, την τελευταία στιγμή. Με κύριο κριτήριο τις καλύτερες προσφορές, αλλά και την υγειονομική κατάσταση όλων των χωρών της Μεσογείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα