Νέος γύρος διαδηλώσεων κατά των μέτρων συγκλόνισε σήμερα τη Γαλλία, καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αντιδρά στις νέες ρυθμίσεις που ανακοίνωσε προ ημερών ο Εμανουέλ Μακρόν με σημείο αιχμής τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και την ανάγκη επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ για τη είσοδο στη ψυχαγωγία και την εστίαση.

Με συνθήματα υπέρ της… ελευθερίας και κατά της… καταπίεσης της κυβέρνησης οι διαδηλωτές στράφηκαν κατά των μέτρων και κατά του Γάλλου προέδρου προσωπικά, αγνοώντας όμως την αλήθεια που δείχνουν τα νούμερα παραπέμποντας σε αναζωπύρωση της πανδημίας. Συγκεκριμένα από 2.000 κρούσματα ημερησίως τον περασμένο μήνα, ο ημερήσιος απολογισμός έχει πλησιάσει πλέον τις 11.000.

Οι διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε πολλές πόλεις της χώρας, αν και οι μεγαλύτερες ήταν στο Παρίσι, τη Μασσαλία, τη Λυών και τη Λιλ. Μάλιστα, ανάμεσα στους διαδηλωτές πολλοί φορούσαν κίτρινα γιλέκα, παραπέμποντας στις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του ομώνυμου κινήματος πριν από δύο χρόνια.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος επέλεξε σήμερα να επισκεφτεί ένα εμβολιαστικό κέντρο στα νοτιοδυτικά της χώρας, επεσήμανε πως τα μέτρα είναι απαραίτητα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και πως οι εμβολιασμοί παραμένουν μη υποχρεωτικοί για τον γενικό πληθυσμό.

Πάντως, χθες η ανώτατη υγειονομική αρχή της χώρας, η Haute Autorite de Sante (HAS) δήλωσε πως, αν η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινωθεί, η κυβέρνηση θα πρέπει να μελετήσει την πιθανότητα να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για το γενικό πληθυσμό.

Παρά τη δυναμικότητα των διαδηλώσεων, νέα δημοσκόπηση των Ipsos-Sopra Steria έδειξε πως πάνω από το 60% του κοινού συμφωνεί με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, όπως και για την επίδειξη ενός πιστοποιητικού για την είσοδο σε δημόσια κτίρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής