Η εβδομάδα που έρχεται είναι «γεμάτη» από τις ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών τριμήνου με δύο ερωτήσεις να απασχολούν τους επενδυτές. Η πρώτη  αφορά στο αν η ανακοίνωση ισχυρών κερδών θα αποτυπωθεί και στην τιμή της μετοχής, καθώς είναι ακόμα πρόσφατο πως η ισχυρή κερδοφορία μεγάλων τραπεζών δεν αποτυπώθηκε στο ταμπλό. Η δεύτερη αφορά την αιφνιδιαστική μείωση απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, η οποία χτυπάει καμπανάκι στους επενδυτές μετοχών και τους στέλνει μήνυμα πώς πρέπει να προσέχουν. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, ο τίτλος τον οποίο παρακολουθούν στενά οι επενδυτές για να αντλούν συμπεράσματα για την πορεία των επιτοκίων, σημείωσε πτώση την Πέμπτη, κλείνοντας κάτω από το 1,3%, υποχωρώντας στα επίπεδα διαπραγματεύσης του Φεβρουαρίου και έκλεισε την Παρασκευή με απόδοση 1,3%. Οι ειδικοί της αγοράς ομολόγων δεν ανέμεναν την καθοδική πορεία, η οποία τους εξέπληξε και την αποδίδουν σε μια σειρά από παράγοντες. Ο  ένας αφορά τη μαζική επανατοποθέτηση από επενδυτές που παίζουν short σε μακροπρόθεσμους κρατικούς ομολογιακούς τίτλους ποντάροντας  σε υψηλότερες αποδόσεις. Ο άλλος είναι ότι οι νέες εκδόσεις είναι λιγότερες από τις αναμενόμενες. Πέρα όμως από αυτούς τους παράγοντες οι ειδικοί βλέπουν την ανησυχία των επενδυτών για την πορεία της οικονομίας. 

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα, με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες που άγγιξαν το 1% σε εβδομαδιαία βάση και τον Dow το 0,5%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, σημείωσε απώλειες  1,9%. Η Παρασκευή ήταν μια κακή μέρα για την χρηματιστηριακή αγορά με όλους τους δείκτες να κλείνουν στο κόκκινο. Οι τομείς των εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης και εταιρειών κοινής ωφέλειας κατέγραψαν κέρδη, ενώ στον αντίποδα απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των κλάδων της ενέργειας και των οικοδομικών υλικών.

Αεροπορικές, σιδηροδρομικές, φαρμακευτικές και τεχνολογικές εταιρείες  συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πολλές βιομηχανίες που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου την εβδομάδα που έρχεται. Η εταιρεία Netflix ανακοινώνει την Τρίτη, Johnson & Johnson, Coca-Cola και Verizon  την Τετάρτη, Intel και AT&T την Πέμπτη. Οι εταρείες American Express και Honeywell δημοσιοποιούν τα τριμηνιαία αποτελέσματα τους την Παρασκευή. «Τα κέρδη βρίσκονται στο επίκεντρο την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε στο CNBC ο Sam Stovall, επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής στρατηγικής στην CFRA. «Δεν πρόκειται να δείτε τα οικονομικά στοιχεία να επισκιάζουν τα εταιρικά κέρδη». Μεταξύ των λίγων οικονομικών εκθέσεων που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα ειναι η έκθεση για τη στέγαση την Τρίτη και την Πέμπτη η έκθεση για πωλήσεις κατοικιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street