Η αύξηση κρουσμάτων έφερε lockdown στη Μύκονο, με τους ειδικούς να ανησυχούν για την διασπορά του ιού και τους ανθρώπους του τουρισμού να αγωνιούν για τυχόν περιοριστικά μέτρα σε άλλες περιοχές που θα επιβαρυνθούν επιδημιολογικά.

«Γνωρίζαμε από τον Απρίλιο-Μάιο ότι ερχόταν τέταρτο κύμα. Οι κινήσεις ήταν σπασμωδικές. Κρίμα να τιναχτεί στον αέρα η τουριστική περίοδος. Χρειάζεται να δράσουμε άμεσα», σημείωσε στο MEGA ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής αιματολογίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικό τόσο να διαφυλαχθεί το τουριστικό προϊόν όσο και να οριστεί ο στόχος της διαχείρισης της πανδημίας στα τουριστικά μέρη. «Θέλουμε γνώση επιδημιολογική του ιού και ένα backup νοσηλείας αν χρειαστούν να νοσηλευτούν οι άνθρωποι που θα νοσήσουν» τόνισε.

«Επειδή νοσούν νέοι» συνέχισε, «και επειδή οι ντόπιοι είναι εμβολιασμένοι, το πόσοι θα χρειαστούν νοσηλεία (σ.σ. στα τουριστικά μέρη) είναι περιορισμένο. Χρειάζεται ευέλικτη προσέγγιση και όχι οριζόντια μέτρα που καταστρέφουν τον τουρισμό».

Οργή στη Μύκονο

Την άποψη ότι η συρροή κρουσμάτων στη Μύκονο δεν αφορά στους μόνιμους κατοίκους εξέφρασε στο MEGA o πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι πάνω από 90% είναι οι εμβολιασμοί στο νησί.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει 170.000 κόσμος στο νησί. Δεν ισχύει ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα» ανέφερε, κάνοντας λόγο ότι γινόντουσαν παράνομα πάρτι στις βίλες και η αστυνομία δεν μπορούσε να παρέμβει εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου

«Δύσκολο να πείσεις έναν άνθρωπο να καθίσει που έρχεται από την χώρα του για να διασκεδάσει» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης Ορφανός, υποστήριξε ότι στην Σαντορίνη κάτοικοι, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, έδειξαν υπευθυνότητα.

«Φέτος είμαστε πρώτοι σε εμβολιασμούς. Δε νομίζω ότι θα είμαστε σε lockdown. Είναι πάνω από 100.000 κόσμος στο νησί αυτή τη στιγμή. 14-20 κρούσματα δεν μπορούν να φέρουν σε lockdown μια περιοχή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής