Η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, θα εφαρμόσει πιο σκληρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης από αύριο, καθώς η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, όπως ανέφεραν σε μία σημερινή ανακοίνωσή τους οι αρχές.

Όλες οι μη απαραίτητες υπηρεσίες θα απαγορευτούν μέχρι νεωτέρας, ενώ θα ανασταλούν και οι δημόσιες συγκοινωνίες από και προς τις περιοχές που επηρεάζονται από την αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν έξω μόνο όταν υπάρχει ανάγκη.

Το Βιετνάμ ανέφερε σήμερα ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, τα οποία ανήλθαν σε  5.926, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καθώς η χώρα μάχεται για να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα της πανδημίας. Στη χώρα, έχουν αναφερθεί συνολικά 53.830 κρούσματα και 254 θάνατοι.

Το Σάββατο η κυβέρνηση του Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει περιορισμούς στις μετακινήσεις σε 16 νότιες επαρχίες για δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα, καθώς η ασιατική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο μέχρι τώρα ξέσπασμα της COVID-19.

Το Βιετνάμ κατόρθωσε να κρατήσει σε σχετικό χαμηλό επίπεδο τον αριθμό των κρουσμάτων, μέσω της διεξαγωγής μαζικών και στοχευμένων διαγνωστικών τεστ, αλλά και της λεπτομερούς ιχνηλάτησης των επαφών, όπως και της διεξαγωγής ελέγχων στα σύνορα, αλλά και της επιβολής μέτρων καραντίνας.

Πρόσφατα , οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν στη χώρα 2 εκατ. δόσεις εμβολίων, καθώς το Βιετνάμ δυσκολεύτηκε να αποκτήσει εμβόλια και να ξεκινήσει την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα λιγότερες από 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, σε μια χώρα με πληθυσμό 100 εκατομμύρια κατοίκους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας