Το Facebook αμύνθηκε σήμερα για τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «σκοτώνει ανθρώπους» επιτρέποντας τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, υποστηρίζοντας ότι τα γεγονότα… άλλα λένε.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι το 85% των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ έχουν ήδη εμβολιαστεί ή επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19», δήλωσε ο Γκάι Ρόσεν, αντιπρόεδρος της εταιρείας. «Ο στόχος του προέδρου Μπάιντεν ήταν να εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών έως τις 4 Ιουλίου. Το Facebook δεν είναι ο λόγος που χάθηκε αυτός ο στόχος».

Η παραπληροφόρηση για την Covid-19 εξαπλώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube, αναφέρει το Reuters.

Ερευνητές και κυβερνώντες έχουν κατηγορήσει εδώ και πολύ καιρό το Facebook ότι δεν ελέγχει επιβλαβές περιεχόμενο στις πλατφόρμες του.

«Σκοτώνουν ανθρώπους (…) Κοιτάξτε, η μόνη πανδημία που έχουμε είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων. Και σκοτώνουν ανθρώπους», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή όταν ρωτήθηκε για παραπληροφόρηση και ποιο ήταν το μήνυμά του για πλατφόρμες όπως το Facebook.

Η εταιρεία έχει εισαγάγει κανόνες για την απαγόρευση συγκεκριμένων ψευδών ισχυρισμών σχετικά με την Covid-19 και τα εμβόλια και υποστηρίζει ότι παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για αυτά τα θέματα.

Η παραλλαγή Δέλτα είναι τώρα το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως, συνοδευόμενη από αύξηση των θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν όλοι σε ανεμβολίαστους, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυήθηκαν κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κυρίως σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και οι θάνατοι κατά 26%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους