Οι μετοχές των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν πτώση στις αρχές της διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα, καθώς η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 προκαλεί έντονες ανησυχίες σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη και πλήττει έναν από τους τομείς που συνδέονται στενά με την προσδοκώμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την πανδημία.

Η American Airlines και η United Airlines σημείωσαν πτώση άνω του 6% η καθεμία κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών. Η Delta Air Lines σημείωσε πτώση πάνω από 5% και η Southwest Airlines έκλεισε κοντά στο 5%. Οι αλυσίδες ξενοδοχείων Hilton και Marriott έκλεισαν με μείωση μεγαλύτερη από 3% και 4%, αντίστοιχα.

Η ταξιδιωτική ζήτηση έχει αυξηθεί από την άνοιξη και οι αεροπορικές εταιρείες Delta και American την περασμένη εβδομάδα διατύπωσαν αισιόδοξες προοπτικές χάρη στο άλμα που σημείωσαν οι κρατήσεις. Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) έλεγξε περίπου 2,23 εκατομμύρια άτομα στα αεροδρόμια των ΗΠΑ την Κυριακή, τα περισσότερα από τις 28 Φεβρουαρίου 2020, δηλαδήεδώ και 15 μήνες, σε μια περίοδο πολύ πριν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφασίσει να κηρύξει την Covid-19, πανδημία.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή της Covid, την μετάλλαξη Δέλτα, που είναι τώρα το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ – και όχι μόνο-  βάρυναν ιδιαίτερα στην αγορά τη Δευτέρα. Οι μετοχές που συνδέονται με την ταξιδιωτική βιομηχανία, έναν κλάδο που είναι ευαίσθητος στον αριθμό των κρουσμάτων και τους συνοδευτικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, υποχώρησαν περισσότερο από άλλους κλάδους.

Να σημειωθεί δε ότι τα περιοριστικά μέτρα επιστρέφουν στις ΗΠΑ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Το Λος Αντζελες επανέφερε τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους την περασμένη εβδομάδα, ακόμη και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή. Η Περιφέρεια Υγείας της Νότιας Νεβάδας, η οποία καλύπτει το Λας Βέγκας, παροτρύνει επίσης όλους τους πολίτες να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη την Πολιτεία.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 66% την περασμένη εβδομάδα, με μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες, περίπου 32.300 νέα κρούσματα ημερησίως, σύμφωνα με ανάλυση που παρουσίασε το CNBC και που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως