Στην πρώτη του επένδυση στην μετά Chipita εποχή προχώρησε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, καθώς από κοινού με την Μαίρη Χατζάκου εξαγόρασαν το 43% της ΜΕΒΓΑΛ, το οποίο κατέχει η CVC Capital Partners μέσω της Δέλτα θυγατρική της Vivartia.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», το ποσοστό που κατείχε το αμερικάνικο fund CVC «μοιράστηκε» ακριβώς στη μέση μεταξύ των  Σπ. Θεοδωρόπουλος και Μ. Χατζάκου, οι οποίοι κατέχουν πλέον από 21,5%.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια Χατζάκου διατηρεί ήδη ποσοστό 43% στη μακεδονική γαλακτοβιομηχανία, κάτι που σημαίνει ότι με την εξαγορά του επιπλέον 21,5% θα καταστεί κυρίαρχη στη ΜΕΒΓΑΛ, ενώ σημαντικό ποσοστό θα έχει και ο Σπ. Θεοδωρόπουλος.

Το τίμημα της εξαγοράς του 43% από τη CVC εκτιμάται ότι κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την τελευταία αποτίμηση που είχε πραγματοποιήσει η Deloitte για την ΜΕΒΛΑΛ.

Πριν τη συμφωνία εξαγοράς, για την οποία απομένει να μπουν και τυπικά οι τελικές υπογραφές,  η CVC είχε κάνει πρόταση προς την οικογένεια Χατζάκου για την απόκτηση του δικού της 43%, ωστόσο απορρίφθηκε ως μη ικανοποιητική.

Το 2020 η ΜΕΒΓΑΛ έκλεισε με άνοδο τζίρου 3% στα 117 εκατ. ευρώ, ενώ το επενδυτικό της πλάνο για την 5ετία ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής στον κλάδο της τυροκόμησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023
Επιχειρήσεις |

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

Το κρίσιμο εμπορικό μέγεθος που αφορά στις ποσότητες/όγκους των προϊόντων που διακινήθηκαν, η χρήση 2023 σε σχέση με τη χρήση 2022 εμφανίζει οριακή πτώση 3,3% σε επίπεδο Εταιρείας & αύξηση 3,4% σε επίπεδο Ομίλου.