Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng «χτύπησε» στα ίσια την αμερικάνικη αντίπαλό της, την Tesla του Ιλον Μασκ, ανακοινώνοντας την τιμή του νέου της sedan, P5, που ανέρχεται σε 24.694 δολάρια (160.000 γουάν). Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Tesla είχε λανσάρει μια φτηνή έκδοση του νέου της Model Y. Η επιθετική πολιτική της Xpeng είναι άλλη μια απτή απόδειξη ότι το παιχνίδι «ζεσταίνεται» στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα με όλο και περισσότερους παίκτες να πλασάρουν τα δικά τους μοντέλα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Το Ρ5 – το τρίτο μοντέλο που παράγει η Xpeng και το δεύτερο sedan μετά το Ρ7- είχε λανσαριστεί νωρίτερα φέτος. Υπάρχουν έξι διαφορετικές εκδόσεις του αυτοκινήτου και οι τιμές ποικίλλουν από 160.000 γουάν έως 230.000 γουάν.

Το Ρ7 ξεκινά από 229.900 γουάν,  21.000 λιγότερα, έναντι του Model 3 της Tesla, που ξεκινά από 250.900 γουάν στην Κίνα.

Από τη μεριά της, η Tesla, η οποία αντιμετωπίστηκε επικριτικά από τον Τύπο στην Κίνα, παρουσίασε μια φτηνότερη έκδοση SUV του Model Y αυτό το μήνα, η οποία ξεκινά από 276.000 γιουάν, μετά τις επιδοτήσεις.

Η Xpeng έχει παραδώσει 17.398 οχήματα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 439% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία ελπίζει ότι το P5 μπορεί να τη βοηθήσει να συνεχίσει να αυξάνει τις πωλήσεις σε ένα νέο φάσμα τιμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
ESG: Ένα χαλασμένο σύστημα χρειάζεται επείγουσες επισκευές
ESG |

ESG: Ένα χαλασμένο σύστημα χρειάζεται επείγουσες επισκευές

Η προσέγγιση στις επενδύσεις μέσω του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της διακυβέρνησης (ESG) δεν λειτουργεί. Πρέπει να εξορθολογιστεί και να απογυμνωθεί από την ψεύτικη ευλάβεια, υποστηρίζει ο Henry Tricks