Eκτός από τις πολυτελείς κατοικίες και τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη των 200 μέτρων, στην έκταση του Ελληνικού προγραμματίζεται και η δημιουργία περίπου 9.000 σπιτιών που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Σε ανθρώπους δηλαδή μεσαίας και μεγαλύτερης οικονομικής επιφάνειας, οι οποίοι θα δώσουν ζωή και θα συντηρήσουν τις επιχειρηματικές και άλλες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στην περιοχή, από χώρους γραφείων και εμπορικά καταστήματα μέχρι εστιατόρια και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι άνθρωποι της Lamda Development που έχει την ευθύνη του project επαναλαμβάνουν σχεδόν μονότονα πως το έργο θα απευθύνεται σε όλους και όχι σε λίγους κροίσους, όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι. Υπογραμμίζουν μάλιστα πως τα πολυτελή διαμερίσματα στον ουρανοξύστη «Marina Tower» ή βίλες αποτελούν μόλις το 5% των οικιστικών ακινήτων που θα κατασκευασθούν στην πρώην έκταση του διεθνούς αεροδρομίου των Αθηνών. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, οι τιμές για αυτές τις κατοικίες θα είναι χαμηλότερες από αυτές που πωλούνται οι νεόδμητες κατοικίες στα νότια προάστια, δηλαδή κάτω από τα 6.000 με 7.000 ευρώ το τετραγωνικό. Πηγές της εταιρείας σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στο πρόσφατο παρελθόν, – προτού μπει το project στις ράγες – ανέφεραν πως για τα σπίτια που δεν θα βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο οι τιμές θα ξεκινούν από τα 3.500 ευρώ/τ.μ.

Πρόθεση της Lamda είναι να «γεννηθεί» μια καινούργια «πράσινη» πόλη περίπου 25.000 κατοίκων με γειτονιές και πάρκα που θα είναι ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους και θα ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. «Το Ελληνικό θα είναι μια έξυπνη πόλη, ψηφιακή, πράσινη, μια πόλη που ενεργειακά θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με πράσινη ενέργεια», δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου. Πέρα από τους πολύ πλούσιους, οι οποίοι έσπευσαν να εξασφαλίσουν από τώρα την παρουσία τους, υπογράφοντας ειδικά προσύμφωνα ενδιαφέρον σύμφωνα με πληροφορίες από μεσιτικούς κύκλους εκδηλώνεται και από λιγότερο «βαριά πορτοφόλια».

Οι εικόνες και τα σχέδια που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε διαδικτυακή εκδήλωση εντυπωσίασαν και έκαναν αρκετούς δυνητικούς αγοραστές να διερευνήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν. Είναι ενδεικτικό πως η μεγάλη ζήτηση τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό «υποχρέωσε» ήδη τους διοικούντες τη Lamda να επισπεύσουν την ανέγερση περίπου 1.500 κατοικιών. Ο Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας σε επενδυτική ημερίδα που οργάνωσε πριν από δυο 24ωρα η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ανέφερε ότι οι προπωλήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ασύλληπτη για κάθε νου την επιτυχία των προπωλήσεων».

Οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων, σημείωσε, ανέρχονται ήδη σε 700 εκατ. ευρώ ενώ προέβλεψε ότι οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ.

Το «Vouliagmenis Mall»

Ανάλογη ζήτηση εκδηλώνεται από ηχηρά «ονόματα» του λιανεμπορίου και για τους εμπορικούς χώρους που θα κατασκευασθούν, με επίκεντρο το «Vouliagmenis Mall».

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες/καταστηματάρχες για το Vouliagmenis Mall ανέρχεται ήδη σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων. Πρόκειται για το εμπορικό κέντρο που θα αναπτυχθεί επί της οδού Βουλιαγμένης και θα εφάπτεται στους σταθμούς μετρό Αργυρούπολης και Ελληνικού. Θα διαθέτει καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια 72.000 τ.μ. έναντι των 58.000 τ.μ. που προσφέρει σήμερα το The Mall Athens και θα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας.

Υπολογίζεται πως θα παραδοθεί το 2025, όπως και όλο το παραλιακό μέτωπο μαζί με ένα κομμάτι του πάρκου αλλά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Συνολικά, στη φάση υλοποίησης του έργου που θα κοστίσει συνολικά 8 δισ. ευρώ θα απασχοληθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι ενώ όταν αρχίσουν να λειτουργούν τα συνεδριακά κέντρα, τα mall καθώς και τα ξενοδοχεία και άλλες δραστηριότητες τότε θα φθάσουν στους 70.000 με 80.000 εργαζόμενους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα