Τουλάχιστον 31 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν  και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα Δεύτερα σε επίθεση αυτοκτονίας στη λαϊκή αγορά σιιτικής ανατολικής συνοικίας της Βαγδάτης, την παραμονή της «Αιντ αλ-‘Αντχα», της Γιορτής της Θυσίας, που είναι η σημαντικότερη μουσουλμανική γιορτή.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και ιατρικές, ανάμεσα στους νεκρούς είναι 15 γυναίκες και παιδιά και ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 50.

Ο Ιρακινός πρόεδρος Μπαρχάμ Σάλεχ κατήγγειλε στο Twitter  ότι είναι «ένα φρικτό έγκλημα πρωτοφανούς ωμότητας». «Στοχεύουν τους αμάχους μας στην Σαντρ Σίτι την παραμονής της ‘Αιντ. Δεν αποδέχονται ότι οι άνθρωποι χαίρονται, ακόμη και μια στιγμή», τόνισε ο Σαλέχ

«Νύχτα θλίψης της ‘Αιντ στο Ιράκ», έγραψε στο Twitter η αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στο Ιράκ. Ο μετριοπαθής σιίτης ηγέτης Αμάρ αλ-Χακίμ από την πλευρά του καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε από τις αρχές να «αναλάβουν δράση για την προστασία της ζωής των πολιτών».

Tον Απρίλιο η σουνιτική μαχητική ομάδα Islamic State ( Ισλαμικό Κράτος) ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητα σε αγορά της πόλης Σαντρ, την κύρια σιιτική μουσουλμανική γειτονιά της Βαγδάτης. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν τέσσερις  νεκροί και 20 τραυματίες. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση τον περασμένο Ιανουάριο που σκότωσε περισσότερους από 30 ανθρώπους στην πολυσύχναστη αγορά Πλατεία Τayaran στην κεντρική Βαγδάτη – την πρώτη μεγάλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ τα τελευταία 3 χρόνια. Οι μεγάλες βομβιστικές επιθέσεις ήταν κάποτε σχεδόν καθημερινότητα στην πρωτεύουσα του Ιράκ, αλλά μειώθηκαν από τότε που η προσπάθεια εισβολής του  Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο και δυτικό Ιράκ ηττήθηκε το 2017.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους