Καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» του κορονοϊού  επελαύνει, αυτό που συστήνουν κορυφαίοι τουριστικοί παράγοντες είναι όλος ο κλάδος να στοχεύσει στην προστασία της υγείας επισκεπτών και εργαζομένων και να αποφύγει τη λογική της «αρπαχτής».

Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία παγκοσμίως δεν υπάρχει περίπτωση να ρεφάρουμε  φέτος αυτά που χάσαμε πέρυσι. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο νού μας είναι να συνεχίζουμε να προστατεύσουμε την υγεία των τουριστών και εργαζομένων και να διατηρούμε το ισχυρό όνομα του «ασφαλούς προορισμού» για την χώρα μας  γιατί υπάρχουν και οι επόμενες χρονιές. Συνεπώς η ασφάλεια πρωτεύει έναντι όλων είναι το μήνυμα που στέλνουν με αφορμή και τις εξελίξεις στη Μύκονο.

Την εστίαση στην ασφάλεια υπογράμμισε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος. Το σχόλιο που έκανε είναι το εξής: «Πρώτη φορά μετά από χρόνια που ασφαλής πρόβλεψη για τα φετινά τουριστικά έσοδα δεν μπορεί να γίνει. Το θετικό momentum μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαδεχθεί η ανασφάλεια και αντίστροφα. Ένα είναι βέβαιο: η πανδημία απαιτεί ασφαλείς συνθήκες ταξιδιών. Ας το συνειδητοποιήσουμε όλοι».

Η εικόνα στη Μύκονο

Τη ίδια στιγμή στη Μύκονο προφανώς καταγράφονται ακυρώσεις, οι οποίες είναι πολύ λίγες, ωστόσο αυτό που προέχει είναι η «προστασία» του προορισμοί που σημαίνει πειθαρχεία στα μέτρα ώστε να επανέλθει η Μύκονος στην κανονικότητα από τις 26 Ιουλίου.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Μαρία Κουσαθανά επισημαίνει ότι το μήνυμα που οι ξενοδόχοι του νησιού θέλουν να στείλουν είναι ότι υλοποιούνται τα μέτρα και ευελπιστούμε στην απόσυρση τους, στις 26 του τρέχοντος μηνός.

Η Μύκονος προσθέτει είναι ένα πολύ ισχυρό τουριστικό όνομα ένας παγκόσμιος πολύ δυναμικός προορισμός και θα ξεπεράσει πολύ σύντομα αυτή την συγκυρία.

Επισημαίνεται ότι μέχρι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να εξετασθεί  τις θα γίνει με τα μέτρα στη Μύκονο, από την προσεχή Δευτέρα. Σε κάθε περίπτωση όπως και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ υπογραμμίζει προέχει η εμπέδωση των συνθηκών ασφαλείας στα ταξίδια και η προστασία της υγείας του πληθυσμού και συνεπώς η τρέχουσα τουριστική πολιτική υποτάσσεται σε αυτή την ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εξετασθούν και τα μέτρα στη Μύκονο και τα άλλα νησιά και οι όποιες επιπτώσεις αυτών των μέτρων στις αφίξεις και τα έσοδα. Επίσης η δεύτερη παράμετρος που καθορίζει τις εξελίξεις είναι η πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Το Ισπανικό παράδειγμα

Ένα παράδειγμα που δείχνει πως κινείται ο «ανταγωνισμός» (η Ισπανία) στο θέμα του εμβολιασμού μας  το δίνει ο επικεφαλής του Ομίλου  Sani/Ikos και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει ότι «οι υγειονομικές αρχές της Ανδαλουσίας θα εμβολιάσουν εντός του Ikos Andalusia στην Marbella 22-25 Ιουλίου 500 περίπου κυρίως νέους εργαζόμενους. Προφανής διευκόλυνση που ενισχύει ιδιαίτερα την πρόθεση  συμμετοχής. Γιατί δεν ξεκινάει το ίδιο η χώρα μας;»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός