Έσοδα και κέρδη πάνω από το αναμενόμενο ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, με τις φαρμακευτικές των εμβολίων να συνεχίζουν να επωφελούνται από την συνεχιζόμενη πανδημία. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι νέα μελέτη αμφισβητεί σοβαρά την αποτελεσματικότητα του μονοδοσικού Janseen έναντι της λίαν απειλητικής μετάλλαξης Δέλτα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα πουλήσει εμβόλια συνολικού ύψους 2,5 δισ. δολαρίων μέσα στη χρονιά.

Συγκεκριμένα, για το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν στα 23,31 δισ. δολάρια έναντι των 22,21 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα δε, κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,48 δολάρια ανά μετοχή έναντι των 2,27 δολαρίων που προέβλεπε η αγορά.

Ο φαρμακευτικός κλάδος της J&J, που παρήγαγε και το σκεύασμα κατά του κορωνοϊού, απέφερε τα περισσότερα έσοδα, ήτοι 12,59 δισ. δολάρια, με αύξηση κατά 17,2% σε ετήσια βάση. Από εκεί και πέρα ο κλάδος καταναλωτικών προϊόντων απέφερε 3,7 δισ. δολάρια (αύξηση κατά 13,3%) και το τμήμα ιατρικού εξοπλισμού 6,9 δισ. δολάρια (άλμα κατά 62,7%).

Πάντως, παρά τα υψηλά έσοδα από το εμβόλιο και τον φαρμακευτικό τομέα, είναι γεγονός πως τα κέρδη της J&J υστερούν σε σχέση με έτερες ανταγωνιστικές της στο κλάδο, όπως η Pfizer. Είναι χαρακτηριστικό πως οι προβλεπόμενες πωλήσεις της Pfizer σε εμβόλια φτάνουν τα 26 δισ. δολάρια και της έτερης αμερικανικής Moderna  ξεπερνούν τα 19 δισ. Αυτό οφείλεται στις παρενέργειες που παρουσίασε το Janseen με την εμφάνιση θρομβώσεων, ενώ πλέον επιφυλάξεις εκφράζονται και για την προστασία που παρέχει από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ενδεικτικά, νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο σκεύασμα παράγει περίπου πέντε φορές λιγότερα αντισώματα έναντι της μετάλλαξης Δέλτα σε σχέση με αυτά που παράγει έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού. Η εργαστηριακή έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα bioRxiv αλλά δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα σε κάποια ιατρική επιθεώρηση, έγινε από επιστήμονες του New York University.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή