Συνάντηση κορυφής με επιχειρηματικούς ηγέτες της χώρας και την ομάδα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου ετοιμάζει, τον επόμενο μήνα, ο Τζο Μπάιντεν, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 25 Αυγούστου, αν και για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποια στελέχη και επιχειρηματίες θα προσκληθούν. Όμως, αποκλειστικό θέμα συζήτησης θα είναι η κυβερνοασφάλεια και το πώς όλοι οι φορείς μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά για να ενισχύσουν τη θωράκιση της χώρας και των επιχειρήσεων της από τις αυξανόμενες επιθέσεις χάκερς, κυρίως από το εξωτερικό.

Εξάλλου, μετά τις αυξανόμενες επιθέσεις των τελευταίων μηνών με κυριότερες αυτές προς το δίκτυο αγωγών της Colonial και την κορυφαία βιομηχανία παραγωγής κρέατος JBS, η κυβέρνηση έχει ήδη ενισχύσει τη συνεργασία της με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να βελτιωθούν οι γραμμές άμυνας.

Το θέμα απασχόλησε και τη σύνοδο Μπάιντεν-Πούτιν στη Γενεύη, τον περασμένο μήνα, δεδομένου πως για τις επιθέσεις προς την Colonial και την JBS στοχοποιήθηκαν ομάδες που έχουν έδρα τη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη. Όμως, και ο ρόλος της Κίνας έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου και όχι μόνο.

Θυμίζουμε πως μόλις χθες οι ΗΠΑ και ένας συνασπισμός κρατών, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Βρετανία, αλλά επίσης η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ κατηγόρησαν την Κίνα ότι στρατολόγησε μισθοφόρους χάκερ για να εισβάλλει στα δίκτυα χιλιάδων οργανισμών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, αξιοποιώντας κενά ασφαλείας στο λογισμικό του Microsoft Exchange.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων