Τελικά υπάρχουν πολλοί που θέλουν να εκτοξευτούν για λίγο στο διάστημα με το σκάφος του Τζεφ Μπέζος.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη επανδρωμένη πτήση της εταιρείας του Blue Origin, ο μεγιστάνας της Amazon δήλωσε πως οι προκρατήσεις για υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής έχουν φτάσει το εντυπωσιακό νούμερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπέζος, ο οποίος θεωρεί ότι δικαιούται να ονομάζεται αστροναύτης μετά τη θεαματική εκτόξευσή του την Τρίτη, δεν αποκάλυψε ούτε αυτή τη φορά πόσο κοστίζει κάθε εισιτήριο.

«Ήδη πλησιάζουμε τα 100 εκατ. δολάρια σε ιδιωτικές πωλήσεις και η ζήτηση είναι πολύ, πολύ μεγάλη» περιορίστηκε να δηλώσει.

Το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων περιλαμβάνει πάντως τα 28 εκατ. δολάρια που πλήρωσε ο νικητής δημοπρασίας για μια θέση στην πρώτη πτήση. Την τελευταία στιγμή ο νικητής ανέβαλε τη συμμετοχή του λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων» και η θέση παραχωρήθηκε στον 18χρονο Ολλανδό Όλιβερ Ντέμεν.

Ο Μπέζος, ο αδελφός του Μαρκ, ο Ντέμεν και η 82χρονη πρωτοπόρος της αεροναυτικής Ουάλι Φανκ ήταν οι πρώτοι επιβάτες του αυτόνομου πυραυλοκίνητου σκάφους New Shepard της SpaceX.

Εκτοξεύτηκαν λίγο πάνω από τη λεγόμενη γραμμή Κάρμαν, το επίσημο όριο του Διαστήματος σε ύψος 100 χιλιομέτρων, και έζησαν για τρία λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας, πριν η κάψουλά τους πέσει με αλεξίπτωτο κοντά στο διαστημικό κέντρο της Blue Origin στο Δυτικό Τέξας.

Η Blue Origin θα ανταγωνιστεί τη Virgin Galactic στη νεογέννητη αγορά υποτροχιακού τουρισμού. Η εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον εκτιμάται ότι χρεώνει γύρω στα 250.000 δολάρια για κάθε θέση.

Όσοι διαθέτουν περισσότερα χρήματα για τουρισμό μπορούν να προτιμήσουν μια ολιγοήμερη απόδραση σε τροχιά νοικιάζοντας το Crew Dragon της SpaceX για περίπου 55 εκατομμύρια ανά θέση.

Αυτό είναι το ποσό που φέρεται να πλήρωσε καθένας από τους τρεις ιδιώτες που θα αναχωρήσουν τον Ιανουάριο για οκταήμερη κρουαζιέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Νωρίτερα, στα τέλη του 2021, προγραμματίζεται να εκτοξευτεί ο 37χρονος δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν, ο οποίος μίσθωσε όλες τις θέσεις σε σκάφος της SpaceX για ολιγοήμερο ταξίδι σε τροχιά. Παραμένει άγνωστο το ύψος του ποσού που κατέβαλε.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραμπ – Αποκαλύψεις για παράτυπες πιέσεις που άσκησε για να ανατρέψει την εκλογική του ήττα
Επικαιρότητα |

Τραμπ – Αποκαλύψεις για παράτυπες πιέσεις που άσκησε για να ανατρέψει την εκλογική του ήττα

Σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους ερευνητές του Κογκρέσου, ο πρώην πρόεδρος άσκησε ευθέως πιέσεις σε κορυφαίους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης για να τον βοηθήσουν να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν

Βουλγαρία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα του Τριφόνοφ
Επικαιρότητα |

Βουλγαρία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα του Τριφόνοφ

Το κόμμα του αντισυστημικού τραγουδιστή και τηλεοπτικού παρουσιαστή πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία ανέλαβε να διαχειριστεί ο βουλευτής Πλάμεν Νικόλοφ. Αν δεν τα καταφέρει, η Βουλγαρία θα πάει και σε νέες εκλογές.

ΠΟΥ – Η παραλλαγή Δέλτα είναι μια προειδοποίηση
Επικαιρότητα |

ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα είναι μια προειδοποίηση 

Η παραλλαγή Δέλτα «είναι μια προειδοποίηση που μας λέει ότι ο ιός εξελίσσεται, αλλά είναι επίσης και μια έκκληση για δράση, να κάνουμε κάτι πριν εμφανιστούν πιο επικίνδυνες παραλλαγές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.