Σε όλο τον πλανήτη έγινε γνωστός ο 18χρονος Όλιβερ Ντέμεν που χθες έγινε ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία όταν πέταξε δίπλα στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος στην παρθενική πτήση του διαστημοπλοίου της Blue Origin.

Ο ‘Ολιβερ Ντέμεν πρόσφατα αποφοίτησε από το λύκειο, θέλει να σπουδάσει φυσική το ερχόμενο φθινόπωρο, και είναι κάτοχος άδειας χειριστή ιδιωτικών αεροσκαφών. Έμελλε να είναι ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin. Ωστόσο, δεν ήταν αυτός ο νικητής ο οποίος πλήρωσε τα 28 εκατομμύρια δολάρια και εξασφάλισε μια θέση στο διαστημόπλοιο, η οποία είχε τεθεί σε δημοπρασία, προκειμένου να ταξιδέψει δίπλα στον Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση.

Πώς όμως βρέθηκε στην κάψουλα της Blue Origin o 18χρονος;

Ο νικητής της δημοπρασίας διαμήνυσε ότι δεν θα μπορούσε να πετάξει με την αποστολή «λόγω ζητημάτων σε θέματα προγραμματισμού». Έτσι ο 18χρονος – είναι γιος του CEO της Somerset Capital Partners, Τζος Ντέμεν-  ο οποίος είχε εξασφαλίσει μια θέση στη δεύτερη πτήση, ανέβηκε στην πρώτη, όταν ο νικητής αποσύρθηκε. Με λίγα λόγια, ο Ντέμεν ήταν ο επιβάτης της «τελευταίας στιγμής».

Ο νεαρός συνταξίδεψε με την 82χρονη Γουόλι Φανκ, η οποία έγινε με τη σειρά της ο γηραιότερος άνθρωπος, που έχει πάει ποτέ στο διάστημα. Ο Μπέζος και ο αδερφός του Μάρκ ήταν οι άλλοι δύο επιβάτες στον πύραυλο New Shepard.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία