Η μεγαλύτερη αλυσίδα πίτσας στον κόσμο, η Domino’s Pizza, ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα β΄ τριμήνου που ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 116,6 εκατ. δολάρια ή 3,06 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 118,7 εκατ. δολαρίων ή 2,99 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 3,12 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,87 δολάρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 1,032 δισ. δολάρια, από τα 910 εκατ. δολάρια στο προηγούμενο έτος και επίσης υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 974 εκατ. δολάρια.

Οι πωλήσεις takeaway της Domino’s αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η εταιρεία εισήγαγε νέα μενού για να δοκιμάσει και να διατηρήσει τους πελάτες της, ακόμη και τώρα που περισσότεροι Αμερικανοί τολμούν και βγαίνουν έξω για φαγητό.

Η νέα γεύση με φτερούγες κοτόπουλου, καθώς και οι πίτσες cheeseburger και taco κοτόπουλου βοήθησαν τις πωλήσεις, σε επίπεδο ΗΠΑ, να αυξηθούν κατά 3,5%, σημειώνοντας 41 διαδοχικά τρίμηνα αυξητικής πορείας, όταν οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 1,3%.

Η Domino’s έχει επίσης ανοίξει νέα καταστήματα για να μειώσει τους χρόνους παράδοσης και έχει εισαγάγει επιλογές για takeaway χωρίς επαφή, που απευθύνονται σε πελάτες που παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω κορωνοϊού.

Η αύξηση των διεθνών πωλήσεων κατά 13,9% ήταν επίσης πολύ πάνω από το 8,9% που αναμενόταν από τους αναλυτές. Αυτή η ώθηση ήταν απόρροια του γεγονότος ότι αρκετές χώρες επανήλθαν σε καθεστώς lockdown, όπως η Βρετανία και η Ινδία, κι έτσι καταγράφηκε νέα ώθηση στις πωλήσεις που βασίζονταν στην ηλεκτρονική παραγγελία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή