
Η αμερικανογερμανική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord πρόκειται να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μόνο εθνικό ζήτημα, απαιτεί συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μεταξύ των κρατών μελών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να συζητήσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής της συμφωνίας ΗΠΑ-Γερμανίας με τα κράτη μέλη. Αυτό θα γίνει για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα μέτρα θα συντονίζονται καλά στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες παράτασης της συμφωνίας μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας με τη Ρωσία, η οποία λήγει το 2024», πρόσθεσε.
Αναφερθείς στις επικρίσεις για τη συμφωνία, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι «σύμφωνα με τη δήλωση, η Γερμανία θέλει να τηρήσει τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του λεγόμενου τρίτου πακέτου εσωτερικής αγοράς της ΕΕ. Σε αυτό περιλαμβάνεται και η εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το χαιρετίζει αυτό», τόνισε.
Το Βερολίνο και η Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν για τον αγωγό Γερμανίας-Ρωσίας στη Βαλτική Θάλασσα και δημοσίευσαν κοινή δεσμευτική δήλωση υποστήριξης της Ουκρανίας. Ο σχεδόν ολοκληρωμένος αγωγός της Βαλτικής Θάλασσας θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία παρακάμπτοντας την Ουκρανία, η οποία εξαρτάται από τα έσοδα της μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω της χώρας. Οι ΗΠΑ επέκριναν τον Nord Stream 2 για χρόνια και εξακολουθούν να αντιτίθενται στο έργο, αλλά τώρα παραιτούνται από περαιτέρω κυρώσεις.


Latest News

«Ζαλίζει» το ποσό που απαιτείται για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας
Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει πως θα χρειαστεί τουλάχιστον μισό τρισ. δολάρια

Οδηγίες προς... ναυτιλομένους από την UBS - Τι λέει για μετοχές και ομόλογα
Η UBS διατηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στις τράπεζες της Ευρωζώνης

«Πολλές τράπεζες δεν θα υπάρχουν σε 2 χρόνια» - Η εφιαλτική πρόβλεψη του CEO της Man Group
Για ντόμινο πτωχεύσεων μίλησε ο επικεφαλής του hedge fund

Στην αντεπίθεση οι ομολογιούχοι της Credit Suisse - Ετοιμάζουν αγωγές μετά τη ζημιά των 17 δισ.
Η ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA ανακοίνωση ότι οι τίτλοι αυτοί, αξίας 17 δισ. δολαρίων, θα μηδενιστούν

Οι δηλώσεις Λαγκάρντ που «έστειλαν» το ευρώ σε υψηλό πέντε εβδομάδων
Τι είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ που εκτόξευσε το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω υψηλής αβεβαιότητας

Αναπάντεχη αύξηση του πληθωρισμού στην Βρετανία - Πώς επηρεάζεται η BoE
Ο πληθωρισμός είναι περισσότερο από πέντε φορές υψηλότερος από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας

Τράπεζες: «Είναι θωρακισμένες» και άλλες famous last words
Οι κραδασμοί στο τραπεζικό σύστημα αντανακλούν συνολικότερες κρισιακές δυναμικές στην παγκόσμια οικονομία αλλά και εγγενείς αντιφάσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων

Τι λέει ο διοικητής της πανίσχυρης Bundesbank για τα επιτόκια - Το μήνυμα που στέλνει στην ΕΚΤ
Οι αγορές αναμένουν από την ΕΚΤ να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της τον Μάιο

Οι «μαύρες τρύπες» της Credit Suisse - Τι σημαίνει το deal για την UBS (ανάλυση)
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών, η μεγέθυνση του ομίλου και οι... απώλειες στις ΗΠΑ

Ανεβάζει «στροφές» η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ στην Κίνα
Τι δείχνουν τα στοιχεία