Η Ford θα αναπτύξει έναν στόλο αυτόνομων οχημάτων σε συνεργασία με την Argo AI και την Lyft, έως το τέλος του έτους. Οι πρώτες αυτόνομες διαδρομές, αλλά με παρουσία οδηγού ασφαλείας, της υπηρεσίας διαμοιρασμού θα ξεκινήσουν φέτος από το Μαϊάμι, ενώ οι τρεις εταιρείες προγραμματίζουν επέκταση στο Όστιν του Τέξας, εντός του 2022, και λανσάρισμα 1.000 αυτόνομων σε πολλαπλές αγορές εντός της ερχόμενης πενταετίας

Η παραπάνω συνεργασία έρχεται καθώς οι εταιρείες διαμοιρασμού διαδρομών Uber και Lyft «παραμέρισαν» τα δικά τους προγράμματα αυτόνομης οδήγησης και στη θέση τους άρχισαν να αναζητούν εξωτερικούς συνεργάτες που θα τους προσέφεραν τις σχετικές τεχνολογίες.

Η Lyft ανακοίνωσε ήδη από τον Απρίλιο τα σχέδιά της να πουλήσει τη μονάδα ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων σε θυγατρική της Toyota έναντι του ποσού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον Δεκέμβριο, η Uber πούλησε τη δική της μονάδα ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων στην start-up Aurora, η οποία από την πλευρά της στηρίζεται από τις Hyundai και Amazon, λόγω θεμάτων ασφαλείας και υπερβολικού κόστους.

«Κάθε εταιρεία φέρνει (στο πλαίσιο της συμφωνίας) τη δική της τεχνογνωσία και ικανότητες στο πεδίο ειδίκευσής της, στοιχεία που είναι απαραίτητα ώστε η δημιουργία αυτόνομων υπηρεσιών διαμοιρασμού διαδρομών να καταστεί πραγματικότητα», δήλωσε ο συνιδρυτής της Lyft, Λόγκαν Γκριν. Σαν μέρος της συμφωνίας, η Lyft θα λάβει 2,5% κοινών μετοχών της Argo AI, η οποία είναι μία start-up η οποία στηρίζεται από τις Ford και Volkswagen, ενώ δημοσιεύματα τη θέλουν να εισάγεται στο χρηματιστήριο εντός του έτους.

Η κούρσα της ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων συνεχίζεται αμείωτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η CEO της General Motors, Mary Barra, δήλωσε κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ότι θα έχουν εμπορικά διαθέσιμα αυτόνομα οχήματα εντός της δεκαετίας. Η Volkswagen σχεδιάζει ένα αυτόνομο μικρό λεωφορείο, σε συνεργασία με την Argo AI, έως το 2025, ενώ η Ford ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι σχεδιάζει την επένδυση 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή