Σε ιστορικό υψηλό κινήθηκε σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα Παρασκευή, με τον Dow Jones για πρώτη φορά  πάνω από τις 35.000 μονάδες, καθώς οι επενδυτές έχουν ξεπεράσει τις ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη που τους είχαν οδηγήσει σε μαζικές πωλήσεις τη Δευτέρα.

Ο Dow Jones  αυξήθηκε κατά 238,40 μονάδες, ή 0,68%, αποκομίζοντας κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα και έκλεισε με νέο ρεκόρ στις 35.062,41 μονάδες , ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 14%. 

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,02% και τερμάτισε στις 4.411,82 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε κατά 1,04%  και έκλεισε στις 14.836,82 μονάδες, επίπεδα ρεκόρ και για τους δύο δείκτες.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ανήλθε στο 1,285%, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας, τις οποίες είχε πυροδοτήσει η ίδια αγορά ομολόγων τη Δευτέρα.

Τα ισχυρά κέρδη που ανακοινώνουν οι εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου προϊδεάζουν θετικά τους επενδυτές για τις ανακοινώσεις των μεγάλων ονομάτων του κλάδου που αναμένονται την εβδομάδα που έρχεται.

Με κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των Twitter και Snap , καθώς οι εταιρείες ανακοίνωσαν οικονομικά αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Οι παραπάνω μετοχές σημειώνουν άνοδο κατά 3% και 24% αντιστοίχως.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν επίσης οι μετοχές των Facebook  και Alphabet. Και οι δύο εταιρείες ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου την επόμενη εβδομάδα μαζί με την Apple, τη Microsoft και την Amazon.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκλεισαν με κέρδη αυτή την εβδομάδα, ανακάμπτοντας από τις τις μαζικές  πωλήσεις της Δευτέρας και αντιστρέφοντας πλήρως το αρνητικό κλίμα της πρώτης συνεδρίασης.  

Ο δείκτης  S&P 500 σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 2%, ο Nasdaq κατά 2,8% και ο Dow Jones κατά 1,1% . 

Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά ενισχύθηκε από τα ισχυρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου που ανακοίνωσαν οι εταιρείες, καθώς περίπου το 25% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 έχουν ήδη δημοσιοποιήσει τις οικονομικές επιδόσεις τους. Από αυτές το 88% ανακοίνωσε μια «ευχάριστη έκπληξη», ποσοστό που αν παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων κι από τις υπόλοιπες εταιρείες αποτελεί ρεκόρ και το υψηλότερο ποσοστό από το 2008.

Η American Express ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και η μετοχή της σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,3%. Τα ισχυρά κέρδη της Honeywell αποτυπώθηκαν και στο ταμπλό με τη μετοχή της εταιρείας να κλείνει

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street