Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το θετικό κλίμα στις συνεδριάσεις καλλιεργήθηκε από τα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά κέρδη που ανακοινώθηκαν στη γηραία ήπειρο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με άνοδο 1,1%, στις 461,51 μονάδες, με το κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να οδηγεί τα κέρδη, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 2,6%, ενώ με κέρδη έκλεισαν όλοι οι επιμέρους κλάδοι και χρηματιστήρια.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,85 % στις 7.027,58μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 1 % % στις 15.669,29  μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 1,35% στις 6.568,82 μονάδες. Κέρδη και για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει με άνοδο 1,29% στις 25.124,91 μονάδες.

Ο δείκτης PMI που ανακοινώθηκε σήμερα έδειξε ότι η επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο μηνιαίο ρυθμό  των τελευταίων δυο δεκαετιών το μήνα Ιούλιο,  καθώς η άρση των περιορισμών και η αύξηση του ρυθμού του εμβολιασμού απελευθέρωσε τη ζήτηση.

Οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιούνιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Ωστόσο, η οικονομική ανάκαμψη της χώρας έπεσε σε τείχος τον Ιούλιο, καθώς ο αριθμός των ατόμων  που έλαβαν οδηγίες να απομονωθούν αυξήθηκε λόγω της άνοδο των κρουσμάτων της πανδημίας. Το IHS Markit / CIPS flash PMI μειώθηκε σε 57,7 τον Ιούλιο από 62,2 τον Ιούνιο.

Οι εταιρείες Thales, Signify και Lonza  ανακοίνωσαν μαζί με άλλες τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. Η μετοχή της γαλλικής εταρείας ανταλλακτικών αυτοκινήτουο Valeo σημείωσε άνοδο 6% , καθώς ξεπέρασε τις προβλέψεις κερδών.Η μετοχή της σουδικής εταιρείας Skanska κατέγραψε κέρδη 7,4%, καθώς κι αυτή ξεπέρασε τις προβλέψεις κερδών. Η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone σημείωσε άνοδο 2,4%, καθώς  ανακοίνωσε  καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες του πρώτου τριμήνου. Στο κάτω μέρος των αποδόσεων βρέθηκε η μετοχή της γαλλικής  Groupe SEB που υποχώρησε 7,6% . Η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας Signify υποχώρησε 5% , παρά την αύξηση 32% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, καθώς συνεχίζει  να αντιμετωπίζει θέματα στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές