Τάσεις περαιτέρω ανάκαμψης παρουσίασε μέσα στο Σαββατοκύριακο το Bitcoin ανεβαίνοντας για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου πάνω από το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο των 34.000 δολαρίων.

Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο αυτή έπαιξαν οι θετικές τοποθετήσεις στρατηγικών παραγόντων της αγοράς, όπως ο Έλον Μασκ της Tesla και η Κάθι Γουντ της Ark Investment Management.

Συγκεκριμένα, μόλις λίγες ημέρες αφότου το Bitcoin έφτασε να υποχωρήσει και πάλι κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων, με αποτέλεσμα αρκετοί αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω πτώση του, το κυριότερο από τα ψηφιακά νομίσματα κατάφερε να ανακάμψει και μάλιστα σήμερα «έπιασε» τα 34.609 δολάρια. Με τον τρόπο αυτό δε, συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις με κέρδη.

Μιλώντας σε τεχνολογική διάσκεψη, ο… διαβόητος παίχτης και λάτρης των crypto Ε. Μασκ δήλωσε πως επιθυμεί το Bitcoin να πετύχει, ενώ επιβεβαίωσε πως η διαστημική του εταιρεία, η SpaceX Inc. έχει επενδύσει στο ψηφιακό νόμισμα. Μάλιστα, παρότρυνε κι άλλες επιχειρήσεις να επενδύσουν στον κλάδο και να αρχίσουν να δέχονται το ψηφιακό νόμισμα στις συναλλαγές τους.

Δεν είναι τυχαίο πως σε δηλώσεις του σήμερα ο CEO του ανταλλακτηρίου νομισμάτων Delta Exchange εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ανάκαμψη του Bitcoin θα συνεχιστεί και πως πλέον η διακύμανση του θα κινείται μεταξύ 30 και 40 χιλιάδων δολαρίων, αλλά κοντά στο ανώτατο επίπεδο. «To Bitcoin θα συναντήσει μικρή αντίσταση μεταξύ των 35.000 και 40.000 δολαρίων» σχολίασε ο Πανκάι Μπαλάνι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή