Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, σε μια συνεδρίαση με ήπιες μεταβολές με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου των τεχνολογικών κολοσσών και στη συνεδρίαση της Fed.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 82,76 μονάδων (+0,24%), στις 35.144,31 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 3,72 μονάδες (+0,03%), στις 14.840,71 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 10,51 μονάδων (+0,24%), στις 4.422,3 μονάδες.

Την Τρίτη, ανακοινώνουν αποτελέσματα η Apple, η Alphabet και η Microsoft, ενώ αργότερα στην εβδομάδα θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα και η Google, το Facebook και η Amazon.

Το δεύτερο τρίμηνο είναι έως τώρα ισχυρότερο των προσδοκιών, καθώς το 88% των εταιρειών του S&P 500 έχει ανακοινώσει θετικά κέρδη ανά μετοχή σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Ακόμα και αν το ποσοστό μείνει στο 88% θα πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη καταγραφής αυτών των στοιχείων το 2008.

Με μικρές απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα το αμερικανικό αργό, χάνοντας έδαφος μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ το Brent κατάφερε να διευρύνει το ανοδικό του σερί για πέμπτη συνεδρίαση. Πτωτικά κινήθηκε και ο χρυσός διολισθαίνοντας κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.800 δολ.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη με αποτέλεσμα να παραμείνουν στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών.

Μετά από τη σημαντική αποκλιμάκωση που καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα εξαιτίας των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει στο μέτωπο της πανδημίας η μετάλλαξη Δέλτα, οι τιμές των κρατικών τίτλων στην ευρωζώνη διατηρούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πεντέμισι μηνών.

Να σημειωθεί ότι η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed ξεκινά την Τρίτη. Οι επενδυτές περιμένουν την συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης για περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς η κεντρική τράπεζα αξιολογεί τον αντίκτυπο από την επέλαση του τετάρτου κύματος της πανδημίας λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής ινδικής μετάλλαξης. Περιμένουν επίσης τις απόψεις των μελών της κεντρικής τράπεζας για το ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες που έχει πυροδοτήσει φωνές που ζητούν την προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής στα νέα δεδομένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street