Ήπιες καθοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη Wall Street, με πολλούς επενδυτές να κάνουν ένα μικρό… διάλλειμα μετά τα νέα ιστορικά υψηλά της Παρασκευής και εν αναμονή της συνεδρίασης της Federal Reserve.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,19% ή 67 μονάδες, στις 34.995, ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,05% στις 14.829 μονάδες και ο S&P 500 παρουσιάζει επίσης ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,04% στις 4.409 μονάδες.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης των blue chips πέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 35.000 μονάδων, κλείνοντας στις 35.062,41 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1% για το σύνολο της εβδομάδας. Αναλόγως νέα υψηλά «έπιασε» τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq.

Η αγορά ανησυχεί για την αναζωπύρωση της πανδημίας, όμως περιμένει να ακούσει την τοποθέτηση του συμβουλίου της Federal Reserve και τη στάση που θα κρατήσουν τα μέλη του συμβουλίου κατά τη διήμερη συνεδρίαση που ξεκινάει αύριο.

ΟΙ περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πλέον πως το ρίσκο των καθοδικών πιέσεων που προκαλεί η Δέλτα στην αμερικανική οικονομία αντισταθμίζει το ρίσκο των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα η κεντρική τράπεζα θα αναβάλει τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως ότου έχει καλύτερα διαμορφωμένη εικόνα για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην οικονομία.

Στο επίκεντρο τα εταιρικά

Στο μέτωπο των εταιρικών επιδόσεων, η εβδομάδα είναι πλούσια με πολλές σημαντικές εταιρείες κυρίως του τεχνολογικού κλάδου (όπως η Amazon, η Apple και η Microsoft) να ανακοινώνουν αποτελέσματα. Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει πως τα κέρδη των ομίλων της Wall Street κινήθηκαν αρκετά ψηλά κατά το δεύτερο τρίμηνο. Ήδη από το 24% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 88% έχει παρουσιάσει καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις.

Στην αγορά ομολόγων, η πίεση στις αποδόσεις συνεχίζεται με την απόδοση του 10ετούς να έχει υποχωρήσει περαιτέρω στο 1,273%. Αντιστοίχως, στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται στα 1,181 δολάρια.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,62% στα 71,62 δολάρια το βαρέλι και ο χρυσός χάνει τα προηγούμενα κέρδη του και βρίσκεται επίσης σε αρνητικό έδαφος, με κάμψη κατά 0,022% στα 1.801 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street