Υποχώρησε απροσδόκητα η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Ιούλιο, αποτυπώνοντας τον προβληματισμό ότι η συμφόρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι αναδυόμενες μεταλλάξεις του κορωνοϊού ενδέχεται να επιβραδύνουν την ανάκαμψη.

Ο δείκτης προσδοκιών που καταρτίζει το Ινστιτούτο Ifo έπεσε στις 100,8 από 101,7 μονάδες που ήταν Ιούνιο –στα χαμηλότερα του τελευταίου τριμήνου και μάλιστα σε περίοδο βελτίωσης των συνθηκών- διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων οι οποίοι περίμεναν βελτίωση, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Η πρόβλεψη είναι «πολύ λιγότερο αισιόδοξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φούεστ. «Η συμφόρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα και η ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα επηρεάζουν τη γερμανική οικονομία».

Η Bundesbank προβλέπει ότι η γερμανική οικονομία, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, τείνει να ξανακερδίσει το χαμένο –εξαιτίας της πανδημίας-έδαφος με πολλές παραγγελίες και ανάκαμψη του τομέα της φιλοξενίας μετά από μήνες αυστηρών περιορισμών.

Ωστόσο, οι κίνδυνοι όσον αφορά την προοπτική της οικονομίας και ο αντίκτυπος των καταστροφικών πλημμυρών στο δυτικό τμήμα της χώρας παραμένει άγνωστος.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι εταιρείες ανησυχούν για ελλείψεις στις πρώτες ύλες, καθυστερήσεις στις παραδόσεις και αύξηση του κόστους. Η ταχεία οικονομική ανάκαμψη και οι καθυστερήσεις στον εφοδιασμό σε παγκόσμια κλίμακα, ασκούν σημαντική πίεση σε πολλές βιομηχανίες, με πρώτη και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους ημιαγωγούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...