Να δώσει χρόνο στους φορολογούμενους σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών ώστε και τον Αύγουστο να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την έκπτωση 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνολικού ποσού του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών.

Έτσι, σχεδιάζεται να δοθεί παράταση μέχρι 27.8.2021 καθώς σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η έκπτωση, αφορά μόνο φορολογούμενους οι οποίοι θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους και θα εξοφλήσουν το φόρο εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι σήμερα ένας στους δύο φορολογούμενους έχει
υποβάλλει δήλωση με τα περισσότερα από τα μισά εκκαθαριστικά να είναι μηδενικά.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν τώρα, την Τετάρτη λήγει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, έως τις 28 Ιουλίου και συνεπάγεται οκτώ μηνιαίες δόσεις και έκπτωση φόρου 3% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έως το τέλος του μήνα. Η δεύτερη προθεσμία της 27ης Αυγούστου συνεπάγεται διπλή δόση τον Αύγουστο, χωρίς έκπτωση πριν δοθεί η παράταση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.