Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το πετρέλαιο, καθώς η εκτίναξη των κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα εγείρει ερωτηματικά για την πορεία ανάκαμψης των οικονομιών, άρα τα επίπεδα πετρελαϊκής ζήτησης.

Το αργό WTI υποχώρησε έως και κατά 0,8% στα 71,36 δολάρια, ενώ τα futures του Brent έχασαν 28 σεντς στα 74,22 δολάρια το βαρέλι.

Παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα προσφοράς είναι και θα παραμείνουν σε «σφιχτά» επίπεδα, συντηρώντας μια σεβαστή ψαλίδα σε σχέση με τα επίπεδα ζήτησης, κάτι που προφανώς ευνοεί την άνοδο των τιμών, ο ψυχολογικός παράγοντας που έχει να κάνει με τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπονται από το μέτωπο της πανδημίας δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Εξάλλου, αν πράγματι τα πράγματα σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο εκτροχιαστούν οδηγώντας σε επιβράδυνση των ρυθμών ανάκαμψης των οικονομιών, η ζήτηση θα επηρεαστεί.

Τον παράγοντα αβεβαιότητας για τις οικονομικές προοπτικές επιβεβαίωσε και το ΔΝΤ, στη σημερινή έκθεση του, στην οποία διατήρησε μεν τους εκτιμώμενους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας στο 6%, που συνιστά το υψηλότερο ποσοστό εδώ και χρόνια, όμως προειδοποίησε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την ανισότητα στους ρυθμούς των εμβολιασμών αλλά και τις πληθωριστικές πιέσεις.

Σημειωτέον πως Αμερικανοί αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg υποστήριξαν πως τα στρατηγικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ θα υποχωρήσουν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα. Τα στοιχεία του American Petroleum Institute θα ανακοινωθούν αργά απόψε, ενώ τα κυβερνητικά στοιχεία θα ανακοινωθούν αύριο, Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές