Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε την Τρίτη να αυξήσει τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με την Αγκόλα, δείχνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις προθέσεις της γειτονικής χώρας να «πατήσει» ακόμα πιο γερά και στο νότο της αφρικανικής ηπείρου.

Μιλώντας στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του από την Αγκόλα, Ζοάο Μανουέλ Γκονάλβες Λουρένσο, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου με την Αγκόλα είναι σήμερα 176 εκατομμύρια δολάρια, πολύ χαμηλός για δύο τόσο ισχυρές χώρες. Συμφωνήσαμε να φτάσουμε στα 500 εκατομμύρια δολάρια ως πρώτο βήμα».

«Μετά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (αυτόν τον Σεπτέμβριο), θα ανταποδώσουμε την επίσκεψη στην Αγκόλα, μαζί με μια ομάδα επιχειρηματιών. Θέλουμε να ξεκινήσουμε επισκέψεις υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Λουρένσο, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ Τουρκίας και Αγκόλας θα ανοίξουν το δρόμο για τους Τούρκους επενδυτές να επισκεφθούν και να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Αγκόλα με περισσότερη εμπιστοσύνη, και αυτό ισχύει και για τους επενδυτές της Αγκόλας.

«Με τις υπογεγραμμένες συμφωνίες, θέλουμε να πάρουμε πίσω τον χρόνο που χάσαμε για χρόνια και να φτάσουμε στην κορυφή των διμερών σχέσεων και του όγκου των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο κρατών», κατέληξε ο πρόεδρος της Αγκόλας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή