Σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο του 2021 η Deutsche Bank, και αυτό παρά την πτώση των εσόδων στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής.

Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 692 εκατ. ευρώ για το β’ τρίμηνο του έτους, έναντι 328 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν αναλυτές οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 6,2 δισ. ευρώ, λίγο χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 7% περίπου και διαμορφώθηκαν στα 5 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής κατέγραψαν πτώση 11% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είχε συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση της κερδοφορίας της τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο CEO, Christian Sewing δήλωσε: «Όλες οι μονάδες μας συνεισέφεραν στην αύξηση της κερδοφορίας» και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι «να συνεχίσουμε με την πειθαρχημένη εκτέλεση του σχεδίου αναμόρφωσής μας, το ένα τρίμηνο μετά το άλλο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή